ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Εθελοντισμού: Ολα τα παιδιά να έχουν τα απαραίτητα σχολικά

Περίπου 13.000 - 14.000 παιδιά θα στηρίζονται και με προγεύματα, λέει ο Γιαννάκης Γιαννάκη

ΚΥΠΕ

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού προβαίνει στη στήριξη όλων των απαραίτητων ενεργειών και δράσεων, ώστε όλα τα παιδιά της Κύπρου, ειδικά εκείνες οι χιλιάδες των παιδιών που χρήζουν βοήθειας, να έχουν τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη, το Γραφείο του συντονίζει φορείς και πολίτες, οι οποίοι θέλουν να συνεισφέρουν  για επίτευξη του στόχου ώστε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη να μην στερηθούν τα απαραίτητα σχολικά είδη, όπως  τσάντες, κασετίνες, γραφική ύλη και τετράδια.

«Υπάρχουν διάφοροι φορείς, κυρίως εθελοντικές οργανώσεις  οι οποίοι μαζεύουν σχολικά είδη έστω και μεταχειρισμένα αλλά σε καλή κατάσταση», ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν έχει αυξηθεί ο αριθμός των άπορων μαθητών που χρήζουν βοήθειας, ο κ. Γιαννάκη είπε ότι δεν υπάρχει ακόμα ακριβής αριθμός, «αλλά υπολογίζονται  από 13.000 έως 14.000 παιδιά τα οποία θα στηρίζονται και με προγεύματα».

«Σημαντική συμβολή στη στήριξη των παιδιών με προγεύματα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έχει η Εκκλησία και ο ιδιωτικός τομέας», σημείωσε.

Ο κ. Γιαννάκη είπε ακόμη ότι τις επόμενες δέκα μέρες, αρχίζοντας από σήμερα, ξεκινά η εκπαίδευση των χειριστών του μηχανογραφημένου συστήματος για τους 55 φορείς που στηρίζουν με τρόφιμα τους συνανθρώπους μας  (13.000 οικογένειες) και συντονίζει το Γραφείο του, ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και να αποφεύγονται οι επικαλύψεις.

“Με την εφαρμογή του μηχανογραφημένου συστήματος για τα τρόφιμα  σε συνάρτηση με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και σε συντονισμό με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, θα είμαστε πιο ουσιαστικοί στη στήριξη των συνανθρώπων μας που χρειάζονται βοήθεια”, επισήμανε στο ΚΥΠΕ ο κ. Γιαννάκη.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού ευχαρίστησε τις Εθελοντικές Οργανώσεις, τους Εθελοντές, τη Τοπική Αυτοδιοίκηση , την Εκκλησία, τον ιδιωτικό τομέα αλλά και όλους τους πολίτες  για την συνεχή στήριξη και τις προσπάθειές τους ούτως ώστε να δίδεται βοήθεια στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

“Ο Εθελοντισμός αναδεικνύεται η αναδυόμενη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών απορροφώντας τους κραδασμούς της οικονομικής  κρίσης”, κατέληξε ο κ. Γιαννάκη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση