ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προειδοποίηση Sony για ετήσιες καθαρές ζημιές 2.14 δις. δολαρίων

Πενταπλάσιες απώλειες από τις αρχικές προβλέψεις αναμένει η ιαπωνική εταιρεία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Καθαρές ετήσιες απώλειες πέντε φορές μεγαλύτερες από τις αρχικές προβλέψεις προβλέπεται ότι θα έχει η Sony, καθώς η ιαπωνική τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι καθαρές ζημιές θα ανέλθουν στα 230 δις. γουάν, δηλαδή 2.14 δις. δολάρια.

Η δημιουργός του Playstation 4 ανέμενε τον Ιούλιο ότι οι ζημιές για το έτος που κλείνει τον Μάρτιο του 2015 θα φτάσουν τα 50 δις. γουάν. Ωστόσο, η Sony, η οποία έχει κεφαλαιακή αξία 21 δις. δολαρίων, ανακοίνωσε ότι έχει χτυπηθεί από άλλη μία απομείωση ύψους 180 δις. γουάν στη μονάδα κινητής τηλεφωνίας.

Κάνοντας λόγο για ανταγωνιστικό περιβάλλον, η ιαπωνική εταιρεία τονίζει ότι θα υιοθετήσει μία νέα στρατηγική με στόχο τη μείωση των κινδύνων και την παράδοση σταθερών κερδών, αντί της αύξησης των πωλήσεων. Ο όμιλος έχει καταβάλει προσπάθεια αναδιάρθρωσης, η οποία εστιάζεται στις δραστηριότητες σε τομείς υψηλότερου περιθωρίου κέρδους, όπως τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα έξυπνα τηλεφωνία. Εντούτοις, η νέα πρόβλεψη για απώλειες δημιουργεί περισσότερες αμφιβολίες για το αν θα καταφέρει να εφαρμόσει αποτελεσματικά τη στρατηγική της στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας.

Η Sony δεν είναι η μόνη που πλήττεται από τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα από τους Κινέζους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, καθώς και η νοτιοκορεάτικη Samsung έχει πληγεί και αυτή με τη σειρά της από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Πηγή: FT

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση