ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεγάλη νίκη ο Απόλλωνας

Προηγήθηκε με 2-0 και πήρε τελικά τη νίκη με 3-2

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Άλλη μια τεράστια επιτυχία στην Ευρώπη πέτυχε ο Απόλλωνας που επικράτησε με 3-2 της Ζυρίχης σε ένα φοβερό ματς! Οι κυανόλευκοι προηγήθηκαν με 2-0, δέχτηκαν την ισοφάριση νωρίς στο 2ο ημίχρονο όμως με αυτογκόλ του Κοχ πήραν την πολύτιμη νίκη που τους φέρνει στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου! Με 10 ολοκλήρωσαν οι κυανόλευκοι λόγω αποβολής του Γκουγιόν.

Α΄Μέρος

Ξεκίνημα και γκολ!

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου. Μόλις στο 9’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με μια βολίδα του Φώτη Παπουλή και να βάλει φωτιά στις εξέδρες του ΓΣΠ! Εξαιρετική η ασίστ από τον Γιαν Ρέζεκ και ο Ελλαδίτης το τέλειωσε ιδανικά. Στη συνέχεια η Ζυρίχη προσπάθησε να ισορροπήσει και να απειλήσει, ο Απόλλωνας όμως έκλεινε καλά τους διαδρόμους.

Κατοχή η Ζυρίχη, έλεγχε ο Απόλλωνας
Η φιλοξενούμενη ομάδα προσπαθούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να γίνει απειλητική στην εστία του Βάλε. Την κορυφαία της ευκαιρία μέχρι εκείνη τη στιγμή τη βρήκε στο 29’ με το δοκάρι του Τσικχαουί. Ο Απόλλωνας απάντησε ωστόσο στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Ρομπέρ έκανε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας, ο Παπουλής έπιασε μόνος του την κεφαλιά, όμως δεν σημάδεψε σωστά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Πίεση η Ζυρίχη, γκολ ο Γκουγιόν!
Η Ζυρίχη πίεζε κυρίως από τον άξονα και επιχειρούσε με κάθετες μπαλιές να διασπάσει την αμυντική γραμμή των κυανολεύκων. Η άμυνα ωστόσο του Απόλλωνα έδιωχνε τους κινδύνους ενώ η ομάδα ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της. Έτσι κατάφερε άλλωστε να πετύχει και το δεύτερο της γκολ. Ο Μάρκος Γκουγιόν στο 40’ έπιασε έναν κεραυνό από τα 25 μέτρα στέλνοντας τη μπάλα στο πλεκτό και τον κόσμο του Απόλλωνα στους 7 ουρανούς! Το σκορ αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Β’ Μέρος

Τα ανέτρεψε όλα
Με στόχο να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα μπήκε στην επανάληψη η Ζυρίχη. Η ομάδα του Μέγιερ ήταν σαφώς πιο κινητική στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε τις γνωστές επιθετικές της αρετές πολύ νωρίς. Στο 50’ ο Ρικάν μείωσε για την ομάδα του με  όμορφο σουτ  μετά από ασίστ του Τσιουμέντο. Δυστυχώς, το γκολ αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των Ελβετών οι οποίοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Γιαπί 3 λεπτά αργότερα.

Ανέβασε στροφές, πάνω κάτω η μπάλα
Μετά την  ισοφάριση οι παίχτες του Απόλλωνα έβαλαν κάτω και κυκλοφόρησαν τη μπάλα. Προσπάθησαν να συμμαζέψουν το κέντρο και να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.  Το παιχνίδι ήταν ανοικτό με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει από τη μια πλευρά στην άλλη.

Ο Χριστάκης Χριστοφόρου πέρασε τον Τουράμ στη θέση του Χαμντανί με σκοπό να γίνει η ομάδα πιο αποτελεσματική στην επίθεση ενώ λίγο αργότερα έριξε και τον Λόπες στη θέση του Σανγκόι.

Άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες
Στο τελευταίο δεκάλεπτο άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς ο διαιτητής απέβαλε τον Μάρκος Γκουγιόν με δεύτερη κίτρινη, για φάουλ στον Τσικχαουί. Αυτό ανάγκασε τους παίχτες του Απόλλωνα να υποχωρήσουν για να κρατήσουν το κέντρο.  Καθώς η ομάδα έπαιζε με παίχτη λιγότερο έριχνε ρυθμό, μέχρι να έρθει η απάντηση στο 87’.

Δώρο από τον Κοχ!
Στο 87’ ο φρέσκος Τουράμ έβγαλε μια πολύ γλυκιά σέντρα στην περιοχή, ο Κοχ στην προσπάθεια του να αποκρούσει έστειλε στα δίκτυα τη μπάλα δίνοντας προβάδισμα στον Απόλλωνα. Σ’ εκείνο το σημείο, τη σκυτάλη πήρε ο κόσμος που με απίστευτή δύναμη έσπρωχνε τους παίχτες στη νίκη! Τα πράγματα απλουστεύτηκαν με την αποβολή του Τσικχαουί με 2η κίτρινη.

Η απόκρουση του αγώνα ήρθε στο 93’ όταν ο Αντράντε απέκρουσε τη μπάλα στη γραμμή! Εκείνη ήταν μια απίστευτη στιγμή για τη Ζυρίχη, ο Απόλλωνας όμως κράτησε το σκορ και παράλληλα πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον όμιλο!
 

Τελικό σκορ: 3-2
Σκόρερ: Παπουλής (9’), Γκουγιόν (40’), Κοχ (87’ αυτογκόλ)  / Ρικάν (50), Γιαπί (53)
Κίτρινες: 33’ Γκουγιόν, 90’ Βάλε / 31’ Σονμπάχλερ, 44’ Τσερμιτί, 79’ Κουκέλι, 82’ Τσικχαουί
Κόκκινες: 80’ Γκουγιόν (2η κίτρινη), 90’ Τσικχαουί (2η κίτρινη)
Ενδεκάδες:
Απόλλων (Χριστοφόρου): Βάλε, Μερκής, Ρομπέρ, Στυλιανού (90’ Αγγελή), Αντράντε, Γκουγιόν, Μεριέμ, Χαμντανί (67’ Τουράμ), Σανγκόι (78’ Λόπες), Ρέζεκ, Παπουλής
Ζυρίχη (Μέγιερ): Ντα Κόστα, Ντζιμσίτι, Κοχ, Κετσόγιεβιτς, Τσιουμέντο (90’ Ροσίνι), Τσικχαουί, Ρικάν, Κουκέλι, Σονμπάχλερ (73’ Μπαφ), Γιαπί, Τσερμιτί (68’ Ετούντι)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση

X