ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βραβεία 35.000 ευρώ στους πρώτους του MTN Innovation Challenge

Ευκαιρία συνεργασίας θα δοθεί σε τρεις νικητές του διαγωνισμού επιχειρηματικής καινοτομίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στα κεντρικά γραφεία της ΜΤΝ, εκπρόσωποι της εταιρείας βράβευσαν τους τρεις πρώτους του διαγωνισμού επιχειρηματικής καινοτομίας MTN Innovation Challenge που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο. H πρώτη φάση του διαγωνισμού έχει ολοκληρωθεί και οι τρεις πρώτες ομάδες αναδείχθηκαν μέσα από την αξιολόγηση των 48 startups που συμμετείχαν. Ο διαγωνισμός οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων.

Οι τρεις φιναλίστ που προχώρησαν στην δεύτερη φάση, βραβεύτηκαν με έπαθλα συνολικής αξίας 15.000 ευρώ. Παράλληλα, με τη διάκρισή τους αυτή αποκτούν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την ιδέα τους στην πλατφόρμα SDP της ΜΤΝ και έτσι να θέσουν τα θεμέλια μιας μακροπρόθεσμης επιχειρηματικής συνεργασίας με τη εταιρεία. Οι ομάδες που ξεχώρισαν για τη δημιουργικότητα και την πληρότητα των προτάσεών τους είναι οι:
• FitSlot
• HeyGo
• talktokkie

Οι τρεις ομάδες θα διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο αξίας 20.000 ευρώ, στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού που προβλέπεται να ολοκληρωθεί.

Ο Chief Marketing Officer  της MTN, κ. Θάνος Χρονόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η μαζική θετική ανταπόκριση στο MTN Innovation Challenge επιβεβαιώνουν ότι οι νέοι επιχειρηματίες της Κύπρου αναγνωρίζουν στην ΜΤΝ έναν σταθερό σύμμαχο. Ο διαγωνισμός παρέχει μια μεγάλη ευκαιρία σε νεοφυείς επιχειρήσεις της Κύπρου να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Είμαστε οι πρώτοι που στηρίξαμε τους νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Σήμερα, είμαστε και πάλι οι πρώτοι που τολμούμε να τους παρέχουμε πρόσβαση στην πλατφόρμα ανάπτυξης και παροχής των υπηρεσιών μας, για να έχουν στη διάθεσή τους τα αρτιότερα επαγγελματικά εργαλεία και την υψηλή τεχνογνωσία της ΜΤΝ. Ευχόμαστε και στις τρεις ομάδες καλή επιτυχία».

Το MTN Innovation Challenge
Το MTN Innovation Challenge είναι ένας διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Οι διαγωνιζόμενοι κατάθεσαν την επιχειρηματική τους ιδέα και πρότειναν  υπηρεσίες και εφαρμογές που αξιοποιούν την πλατφόρμα ανάπτυξης και παροχής υπηρεσιών (Service Delivery Platform) της εταιρείας. Η MTN είναι ο πρώτος πάροχος τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο που προσφέρει πρόσβαση στην πλατφόρμα της.

Συνολικά 48 ομάδες πήραν μέρος στον διαγωνισμό. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης αξιολόγησης, όπου οι διαγωνιζόμενοι παρουσίασαν τις επιχειρηματικές προτάσεις τους στην κριτική επιτροπή, αναδείχθηκαν οι τρεις φιναλίστ που θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

Καθεμία από τις τρεις ομάδες κερδίζει 5.000 ευρώ και αποκτά πρόσβαση στην πλατφόρμα ανάπτυξης της ΜΤΝ για δύο μήνες. Σε αυτό το διάστημα, που αντιστοιχεί στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού, οι τρεις φιναλίστ πρέπει να υλοποιήσουν και να τελειοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα.

Η επικρατέστερη ομάδα θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο αξίας 20.000 ευρώ, καθώς και τη δυνατότητα να προωθήσει την ιδέα της μέσω του δικτύου της ΜΤΝ!

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση