ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυριακάτικη περιδιάβαση στα μονοπάτια της Φικάρδου

Ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο για να περιηγηθείτε στα σοκάκια της παράδοσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για δεύτερή χρονιά η κοινότητα Φικάρδου σας προσκαλεί να ταξιδεύσετε πίσω στο χρόνο και να περιηγηθείτε στα μονοπάτια της παράδοσης μέσα  από αυτή τη φιλανθρωπική εκδήλωση.

Περπατώντας στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια του χωρίου όπου εκεί θα μπορείτε να δοκιμάσετε και να παρακολουθήσετε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής ντόπιων εδεσμάτων , κρασιού, ζιβανίας καθώς και διαφόρων χειροτεχνημάτων και υφαντών.

Στον Ληνό θα μπορείτε να δείτε πως έφτιαχναν το κρασί, πως πατούσαν τα σταφύλια και θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μέρος στη διαδικασία σηκώνοντας πάνω τα  «ποϊνάρκα σας». Σε άλλα σπίτια του χωριού, θα γίνεται το «Χάρτζιασμα»  των σταφυλιών και θα γίνεται απόσταξη Ζιβανίας , θα κατασκευάζεται Ππαλουζές , σουτζούκος , τραχανάς , χαλούμι και θα ζυμώνονται και θα φουρνίζονται ψωμιά. Πιο κάτω θα μπορείτε να δείτε πως φτιάχνονται τα υφαντά στον αργαλειό και διάφορα κεντήματα.

Επίσης, στα στενά του χωρίου ο επισκέπτης θα μπορεί να ξεκουραστεί στο παραδοσιακό καφενείο όπου θα σερβίρεται καφές της χόβολης και σε κάποια σημεία θα πωλούνται σουβλάκια και λουκουμάδες. Στο κτίριο του παλιού σχολείου θα γίνεται προβολή ταινίας με την ιστορία του χωρίου για τους επισκέπτες . 
Θα υπάρχει Παντοπωλείο όπου θα διατίθενται παραδοσιακά προϊόντα προς πώληση για ενίσχυση του σκοπού της εκδήλωσης.

Για ενίσχυσή του σκοπού,  θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία Κλήρου Φικάρδου. Για λεπτομέρειες και συμμετοχές μπορείτε να επικοινωνήσετε στο πιο κάτω τηλέφωνο.

Όλες οι δραστηριότητες θα γίνονται από έμπειρους στο κάθε είδος εθελοντές στους οποίους η κοινότητα εκφράζει τις  θερμές ευχαριστίες της. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν, όπως και πέρσι, για την οικονομική στήριξη ενός πάσχοντα συγχωριανού μας.

Info
Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στις 11πμ στο χωριό Φικάρδου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας κ. Κουγιάλη.
Πληροφορίες τηλ. 96894696

 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ