ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Ποιο σώμα;» των Κορίνας Κονταξάκη και Ελένης Κοσμά στον ΘΟΚ

Το έργο βασίζεται σε πραγματικές σημειώσεις ατόμου που πάσχει από «δυσφορία γένους»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το έργο βασίζεται σε πραγματικές σημειώσεις ατόμου που πάσχει από «δυσφορία γένους» και που θέλει να παραμείνει ανώνυμο. Η Ιωάννα έζησε την περισσότερη από τη ζωή της στο δωμάτιό της, μακριά από οποιονδήποτε μπορεί να ρωτούσε το όνομα της.

Όσο μεγαλώνει, ο παγιδευμένος της εαυτός, ο Πάρης (που παρουσιάζεται σαν ξεχωριστό πρόσωπο στο έργο) αρχίζει να εκφράζεται με ζωγραφιές στον τοίχο του δωματίου της. Σταδιακά ο Πάρης γίνεται αυτόνομη και απαιτητική προσωπικότητα που πολεμά για επικράτηση. Μέσα σε όλη αυτή την πάλη και την απομόνωση, το μόνο φως είναι η καλύτερη της φίλη Καίτη, με την οποία είναι ερωτευμένη. Η Καίτη καταφέρνει κάποια στιγμή να δει τον πραγματικό εαυτό της Ιωάννας – τον Πάρη. Τελικά ερωτεύονται αλλά ο έρωτάς τους είναι αδιέξοδο αφού για να υπάρχει στα αλήθεια αυτός… πρέπει να χαθεί η Ιωάννα. Αυτό όμως φαίνεται αδύνατο στα μάτια της μητέρας της Ιωάννας που αρνείται πεισματικά να δει τον Πάρη…

Το θεατρικό έργο «Ποιο σώμα;» επιλέγηκε ανάμεσα σ’ άλλα έργα που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος PLAΥ που συνδιοργανώνουν ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Σκηνοθεσία: Κορίνα Κονταξάκη
Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Χιώτης
Μουσική: Αγγελική Κουάλη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Κοσμά

Ερμηνεύουν:
Μαρίνα Μανδρή, Νάγια Αναστασιάδου, Έλενα Παπαδοπούλου, Γιώργος Αναγιωτός

Info
Πρεμιέρα Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στις Αποθήκες ΘΟΚ (πρώην Νέα Σκηνή) στα Λατσιά στις 8.30μμ. Τακτικές παραστάσεις κάθε Τετάρτη και Πέμπτη. Πληρ. 77772717.

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση