ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Διλήμματα» από την ΕΘΑΛ

Το έργο καταπιάνεται με τα διλήμματα μίας καθημερινής γυναίκας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ΕΘΑΛ παρουσιάζει το μονόπρακτο του νέου Λεμεσιανού δραματουργού Μιχάλη Νικολάου, με τίτλο Διλήμματα, σε σκηνοθεσία της Αλεξίας Παπαλαζάρου.

Το έργο απέσπασε το Β’ βραβείο στον Β Διαγωνισμό Θεατρικού Μονόπρακτου στη μνήμη Κωστή Κολώτα.

Λίγα λόγια για το έργο
Η Μαρία. Μια γυναίκα …γυναίκα - σύζυγος, γυναίκα- μάνα. Μπροστά σε κάθε μεγάλη απόφαση της και ένα δίλημμα. Κάθε απόφαση δύσκολη αλλά η Μαρία καλείται να επιλέξει! Όταν το δίλημμα ορθώνεται μπρος στη γυναίκα – Μαρία: «Να κάνω αυτό που εγώ θέλω ή αυτό που οι άλλοι αποφάσισαν για μένα;», αποφασίζει η Λογική.

Όταν το δίλημμα εμφανίζεται μπροστά στη σύζυγο- Μαρία: « Να τον ακολουθήσουμε προς το σκουριασμένο φορτηγό ή να πάμε εκεί που μας λένε για να επιβιώσουμε;», αποφασίζει το Καθήκον.
Όταν το κορυφαίο δίλημμα στέκει μπροστά στη Μάνα – Μαρία….τι απόφαση πρέπει να πάρει; Από τη μια παιδί της, από την άλλη φασίστας. «…είναι το παιδί μου, ο γιός μου».

Μην βιαστείτε να την καταδικάσετε, ακούστε την πρώτα. Ίσως να μην χρειαστεί να το κάνετε, γιατί πρόλαβε να το κάνει η ίδια: κλεισμένη σ’ένα σπίτι που ποτέ δεν ένοιωσε δικό της, προσπαθεί να «ξεπλύνει» αμαρτίες. Αμαρτίες του κόσμου όλου, δικές της, του παιδιού της.

Info
Πρεμιέρα την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ στη Λεμεσό στις 8.30μμ, επίσημη πρεμιέρα την Κυριακή 12 Οκτωβρίου και τακτικές παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Κυριακή στις 8.30μμ. Πληρ. 25877827.

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση