ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η IsNotGallery παρουσιάζει τον Σταύρο Λοΐζου Πάου

Σε μία έκθεση με έργα από ανακυκλωσιμα υλικά που τιτλοφορείται «Recycle and Steel Art»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η IsNotGallery παρουσιάζει ένα νέο, υποσχόμενο  καλλιτέχνη-εικαστικό τον Σταύρο Λοΐζου Πάου, στο πλαίσιο του καινούργιου εκθεσιακού προγράμματος της φετινής εικαστικής σεζόν. Ο καλλιτέχνης «δουλεύει» το σίδερο για να καταφέρει να το αποδώσει ως έργο τέχνης. Μερικά έργα του είναι σε μικρή κλίμακα και κάποια άλλα σε μεγαλύτερες κλίμακες. Ο Παόυ χρησιμοποιεί από μικρές βίδες που μαζεύει από παντού μέχρι χαλασμένα εξαρτήματα αυτοκινήτων για να καταφέρει στο τέλος να μας παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο έργο.

Ο Σταύρος Λοΐζου εκφράζει την άποψη ότι από τη φύση, την οποία θεωρεί την υπέρτατη δύναμη, ο άνθρωπος ανέκαθεν έπαιρνε τα υλικά της και τα μετέτρεπε στο πέρασμα των αιώνων σε εργαλεία, μηχανήματα, συσκευές, αντικείμενα τα οποία βοήθησαν στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Αυτά τα συγκεκριμένα αντικείμενα-μηχανήματα, μετά το τέλος της ηλικιακής τους χρήσης, ο καλλιτέχνης τα διαλύει και τα ξανασυνθέτει με τον μοναδικό δικό του τρόπο, σε έργα τέχνης.

Θεωρεί ότι κανένα άχρηστο αντικείμενο ή εργαλείο είτε συσκευή δεν πρέπει να πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων, αφού όλα μπορούν να τα επαναπροσδιορίσουμε μ’ έναν δικό μας καλλιτεχνικό τρόπο. Θεωρεί, επίσης, ότι το οφείλουμε στη φύση να ανακυκλώνουμε, είτε αυτό είναι ένα παιδικό πλαστικό παιχνίδι ή μια ηλεκτρονική πλακέτα απο τον άχρηστο πλέον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή.

Σε ανακοίνωσή της η γκαλερί σημειώνει:
«Ως IsNotGallery υποστηρίζουμε πέραν της καλλιτεχνικής αξίας την έκθεση αυτή και τον τρόπο σκέψης του καλλιτέχνη. Υποστηρίζουμε πλήρως το θέμα ανακύκλωση, επειδή το οφείλουμε στην αυριανή κοινωνία, αλλά και στους ίδιους μας τους εαυτούς.»

Info
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στις 19:30 στην IsNotGallery στην Παλιά Λευκωσία. Την έκθεση υποστηρίζει το κίνημα Οικολόγων.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.
Ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-12:45 και 17:00-20:00. Πληρ. 22343670.

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X