ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χριστοδουλίδης: Θέλουμε να επωφεληθούμε από το Σχέδιο Επενδύσεων

Η Κυβέρνηση θα υποβάλει προτάσεις

ΚΥΠΕ

Η κυβέρνηση χαιρετίζει την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Σχέδιο Επενδύσεων για την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνηιτκός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας μελετούν ήδη τις πρόνοιες του Σχεδίου με σκοπό την υποβολή προτάσεων και έργων ώστε η Κύπρος να επωφεληθεί τα μέγιστα.

"Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε σήμερα ένα Σχέδιο Επενδύσεων για την Ευρώπη, το οποίο αναμένεται να κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους €315 δισεκ. μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η πρωτοβουλία αυτή προνοεί τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της ΕΕ (€16 δισ.) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (€5 δισ.) που, μαζί με εθνικούς και ιδιωτικούς πόρους, θα αποτελέσουν το βασικό κινητήριο μοχλό αναθέρμανσης των επενδύσεων στην Ευρώπη", αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης σε γραπτή του δήλωση.

Προσθέτει ότι "η κυπριακή κυβέρνηση χαιρετίζει την ανακοίνωση της Επιτροπής, που αποτελεί μιαν αποφασιστική νέα πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης στην ΕΕ και τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από νέες επενδύσεις".

"Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας μελετούν ήδη τις πρόνοιες του Σχεδίου. Επιδίωξή μας είναι όπως με την υποβολή προτάσεων και έργων, η Κύπρος να επωφεληθεί τα μέγιστα από το νέο αυτό Σχέδιο", σημειώνει.

 

 

 

 


 

 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση