ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μελετούνται αλλαγές στην παρακολούθηση τιμών των καυσίμων

Συνάντηση Λακκοτρύπη με Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών για τα πετρελαιοειδή

ΚΥΠΕ

Αντιπροσωπεία του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών είχε  συνάντηση τη Δευτέρα με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη, για το θέμα των πετρελαιοειδών.

Σε ανακοίνωσή του, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών αναφέρει πως η Πρόεδρός του είπε στον κ. Λακκοτρύπη ότι ο Σύνδεσμος δεν είναι ικανοποιημένος με την παρακολούθηση των τιμών των καυσίμων που γίνεται από το Υπουργείο και αυτό όπως υπογράμμισε υποστηρίζεται και από τα ευρήματα του Γενικού Ελεγκτή.

Μετέφερε τα ερωτήματα των καταναλωτών, αναφορικά με τις πολύ καθυστερημένες μειώσεις και τις ταχύτατες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, ενώ έγινε συζήτηση, σχετικά με τα θέματα αυτά και ο Υπουργός ανέφερε ότι μελετούνται αλλαγές στο θέμα της παρακολούθησης των τιμών.

Επίσης, δήλωσε ότι μελετάται και το θέμα της άμεσης ενημέρωσης των καταναλωτών για τις τιμές των πρατηρίων με ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και το θέμα της ενίσχυσης του ανταγωνισμού.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ενέργειας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα στα πλαίσια της νομοθεσίας, ενώ θα γίνουν προσπάθειες για βελτίωση των παρατηρητηρίων τιμών σε μια προσπάθεια για καλύτερη ενημέρωση του καταναλωτή, για να μπορέσει και ο ίδιος να αξιοποιήσει τις όποιες διαφορές υπάρχουν στις τιμές των καυσίμων.

Επίσης, συμφωνήθηκε ότι θα πραγματοποιούνται τακτικές συναντήσεις, στις οποίες ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών θα μπορεί να καταθέτει απόψεις για το θέμα των καυσίμων.

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση