ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διεθνές βραβείο για το βιβλίο ''Cyprus: A Culinary Journey''

Απέσπασε το τιμητικο διεθνες βραβείο της Παγκόσμιας Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το βιβλίο της Marianne Salentin-Traeger “Cyprus: A Culinary Journey” απέσπασε πρόσφατα το διεθνες βραβείο της Παγκόσμιας Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου, στην κατηγορία Travel Cookbook.

Η διευθύντρια των βραβείων Margrit Philipp χαρακτήρισε την απόφαση της κριτικής επιτροπής σαν μια “ηχηρή απάντηση. Το βιβλίο ζει και αναπνέει Κύπρο.  Ένας φόρος τιμής στην Κύπρο, ένα τρομερό βιβλίο”. Ο σκοπός του βραβείου είναι να φέρει στην επιφάνεια το μεγάλο φάσμα πολιτιστικων βιβλίων στον τομέα ταξιδιών και τουρισμού.

Το 336 σελίδων γαστρονομικό ταξίδι στην Κύπρο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον διακεκριμένο σεφ Franz Keller και την ειδικό στην Κυπριακή γαστρονομία Μαριλένα Ιωαννίδου. Τα κείμενα γράφτηκαν από τη συγγραφέα Rita Henss. Οι θησαυροί του νησιού απαθανατίστηκαν από τους κορυφαίους φωτογράφους Anja Jahn και Markus Bassler κι η επεξεργασία των φωογραφιών από τη Sanni Helm, τον σχεδιασμό του βιβλίου επιθμελήθηκε ο Oliver Hick-Schulz, ενώ το κεφάλαιο για τα κρασιά της Κύπρου έγραψε η Astrid Zieglmeier.

“Μια επιτυχημένη ομάδα που απαρτίζεται από ειδήμονες στον τομέα τους”, όπως αναφέρει η Marianne Salentin-Traeger. “ Ήταν ιδιαίτερη χαρά να συνεργαστώ μαζί τους κι η βράβευση εξαιρετική τιμή για όλους μας”.

Τη διαδικασία της δημιουργίας του βιβλίου μπορεί κάποιος να ακολουθήσει στην ιστοσελίδα www.feel-cyprus.com και στο Facebook  https://www.facebook.com/feel.cyprus

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση