ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το καρναβάλι στη Λεβέντειο

Ένα ταξίδι δια μέσου της τέχνης στο Βενετσιάνικο καρναβάλι παρέα με τον Leo

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

To καρναβάλι πλησιάζει και η Λεβέντειος Πινακοθήκη, ανοίγει τις πόρτες της για τα παιδιά με ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στις 10:30 το πρωί, για να περάσουν ένα διασκεδαστικό πρωινό φτιάχνοντας χειροτεχνίες.

Ο “Πιερότος” και ο “Αρλεκίνος” του Jean-Baptiste Oudry και οι Βενετσιάνες κυρίες του Eugéne Lami -από τα αντίστοιχα έργα της Συλλογής του Παρισιού- θα παρουσιάσουν στα παιδιά τον κόσμο της Τέχνης και του Ευρωπαϊκού καρναβαλιού του 18ου αιώνα. Οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν πολλά για την εξέλιξη της παράδοσης του Βενετσιάνικου καρναβαλιού και του Ιταλικού θεάτρου, Comedia dell’Arte και στη συνέχεια θα φιλοτεχνήσουν τις δικές τους μοναδικές και εντυπωσιακές Βενετσιάνικες μάσκες, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και καλλιεργώντας δημιουργικά τη φαντασία τους.
 
Το θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει 2 ώρες, η συμμετοχή ανέρχεται στα 10 ευρώ και ανταποκρίνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος. Δηλώσεις συμμετοχής στην κυρία Δήμητρα Αντωναρά στο τηλέφωνο 22668838 μεταξύ των ωρών 10:00-13:00 και 13:30-16:30, Δευτέρα με Παρασκευή ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@leventisgallery.org.

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ