ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φιλοξενία καλλιτεχνών στη Στέγη Χορού Λευκωσίας

Το πρόγραμμα ισχύει για τους μήνες Μάρτη-Απρίλη και Σεπτέμβρη-Οκτώβρη μέχρι 21 μέρες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με την πρόταση αυτή το DANCEHOUSE LEFKOSIA συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα για φιλοξενία καλλιτεχνών. Το  πρόγραμμα  dance residencies 2015 θα προσφέρει τον χώρο του DANCEHOUSE LEFKOSIA σε νέους χορογράφους για τη δημιουργία, την έρευνα και την παρουσίαση χορογραφικής δουλειάς. Σκοπός των residencies είναι η προώθηση νέων, πρωτοεμφανιζόμενων χορογράφων, αλλά και άλλων χορογράφων.

Τα  dance residencies θα προσφέρουν στα επιλεγμένα άτομα τον κατάλληλο χώρο για πρόβες επί 21 μέρες, ευκαιρία παρουσίασης της δουλειάς στο τέλος της περιόδου προβών, τεχνική υποστήριξη και προώθηση μέσω διαφήμισης. Επίσης, στους επιλεγμένους χορογράφους θα παραχωρείται ένα μικρό χρηματικό ποσό για τα έξοδα  τους. Προτεραιότητα θα έχουν χορογράφοι με λιγότερες ευκαιρίες για ανάπτυξη και παρουσίαση δουλειάς τους και ιδιαίτερα νέοι χορογράφοι. Επιπρόσθετα, προτεραιότητα θα δίνεται στους καλλιτέχνες της Λευκωσίας, αλλά και άλλοι χορευτές του τόπου μπορούν να αιτηθούν για να λάβουν μέρος.
 
Open Call dance residencies μέχρι 15  Φλεβάρη 2015
Από τις αιτήσεις θα επιλεγούν χορογράφοι για να λάβουν μέρος στα residencies. Από αυτούς κάποιοι θα πραγματοποιήσουν το residency τους τον Μάρτη-Απρίλη και οι άλλοι τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Η επιλογή των ατόμων που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα των residencies θα γίνει μέσω διαδικασίας αιτήσεων και το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης είναι το σώμα που θα επιλέξει τους συμμετέχοντες.
 
Οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν με email στο dancehouselefkosia@gmail.com μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2015.
Για να κατεβάσετε τη φόρμα υποβολής αίτησης πατήστε εδώ.
 
Η Στέγη Χορού Λευκωσίας και το ΔΣ σε συνεργασία με τον προσκεκλημένο χορογράφο  θα προσφέρει την υπηρεσία για συντονισμό και οργάνωση της φιλοξενίας και παρουσίαση των καλλιτεχνών στο πιο πλατύ κοινό την αντίστοιχη χρονική περίοδο.
 
ΙΔΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Το πρόγραμμα των dance residencies αφορά τη προώθηση νέου έργου από ανερχόμενους, αλλά και άλλους χορευτές και χορογράφους της Κύπρου. Επίσης, είναι ένα πρόγραμμα για τη δημιουργία νέου κοινού για το χορό, γιατί θα προσφέρει παράλληλα τη δομή όπου οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες πέρα από την παρουσίαση της δουλειάς τους θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για τους τρόπους με τους οποίους δουλεύουν και να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις και προτάσεις του κοινού,  για την επικοινωνία του έργου τους με το κοινό. Αυτή η σχέση που θα δημιουργηθεί τοποθετώντας  τον θεατή σε ένα διάλογο με τον χορογράφο και τους χορευτές, θα βοηθήσει την αύξηση του ενδιαφέροντος του κοινού για τον σύγχρονο χορό και για το χορό ως έκφραση της τέχνης σήμερα.

Τα dance residencies μπορούν επίσης  να λειτουργήσουν ως μία αφετηρία για νέους χορογράφους, οι οποίοι χρειάζονται χώρο και χρόνο για την απαραίτητη έρευνα και  ανάπτυξη της χορογραφικής τους δουλειάς και ταυτότητας. Με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο της δουλειάς των πρωτοεμφανιζόμενων και μη καλλιτεχνών θα βελτιωθεί, πολλαπλασιάζοντας έτσι την ευκαιρία συμμετοχής τους σε φεστιβάλ χορού στην Κύπρο και στο εξωτερικό, προωθώντας ταυτόχρονα την ποιότητα του σύγχρονου χορού της Κύπρου.
 
Το πρόγραμμα υπόκειται πιθανών αλλαγών σύμφωνα και ανάλογα με τη χορηγία, που θα δοθεί για την υλοποίηση του από το Κράτος

 

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση