ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διεθνής Έκθεση Φωτογραφίας από παγκόσμιο διαγωνισμό στην Κύπρο

International Garden Photographer of the Year στο Κέντρο Φωτογραφίας 6x6

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Κέντρο Φωτογραφίας 6x6 έχει την τιμή να φιλοξενεί τη διεθνή έκθεση φωτογραφίας International Garden Photographer of the Year, που προκύπτει έπειτα από διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «κήποι, φυτά και πράσινος πλανήτης». Πρόκειται για την κορυφαία έκθεση φωτογραφίας στην κατηγορία αυτή, η οποία πραγματοποιείται από την IGPOTY σε συνεργασία με τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους Kew του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο διαγωνισμός προσελκύει περισσότερες από 18,000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, ενώ το πρώτο βραβείο είναι 7,500 λίρες. Στόχος της έκθεσης, εκτός από την ανάδειξη των φωτογραφιών ως έργων τέχνης, είναι και η αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης, αλλά και η ενημέρωση σχετικά με είδη φυτών και ανθέων που τελούν υπό εξαφάνιση, ανά τον πλανήτη.
 
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν φιναλίστ από τον διαγωνισμό του 2014, και συγκεκριμένα εικόνες από τις κατηγορίες ‘Όμορφοι Κήποι’, ‘Άγρια Ζωή στον Κήπο’, ‘Μονόχρωμο’, ‘Μακροφωτογραφία’ και Ή Ομορφιά των Φυτών’. Τα εγκαίνια θα τελεστούν στις 27 Μαρτίου 2015, παρουσία του Διεθύνοντα Συμβούλου της IGPOTY και διεθνούς φήμης Βρετανού φωτογράφου κυρίου Tyrone McGlinchey. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 21 Απριλίου 2015.

Ο ιδρυτής του διαγωνισμού κος Φίλιπ Σμίθ αναφέρει: “Eίμαστε κατενθουσιασμένοι που η έκθεση ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Κύπρο και ελπίζουμε να εμπνεύσει τους φωτογράφους και τους επισκέπτες της να ανακαλύψουν τις αμέτρητες πιθανότητες που μας προσφέρει ο πράσινος πλανήτης μας για καλλιτεχνική δημιουργία».

Ειδικό σεμινάριο

Στα πλαίσια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί ειδικό σεμινάριο φωτογραφίας από τον κύριο McGlinchey με τίτλο “Δημιουργική Φωτογραφία στον Κήπο“. Το ολοήμερο αυτό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο info@cyprus6x6.com ή στο τηλέφωνο 25354810. Οι συμμετέχοντες φωτογράφοι θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία για πρακτική εξάσκηση στη φωτογράφηση φυτών και ανθέων, κάτω από την επίβλεψη ενός κορυφαίου φωτογράφου στην κατηγορία αυτή.

Info
Εγκαίνια την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 7.00μμ στο Κέντρο Φωτογραφίας 6x6 οδός Ηπείρου 19, Λεμεσός (παράλληλος Ανεξαρτησίας).  Πληρ. 25354810.
Ώρες επισκέψεων εκθεσης: 10:00 – 18:00 (καθημερινά) και Σάββατο 10:00 – 13:00. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 21 Απριλίου.

 

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ