ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: «Ευκαιρία για επενδύσεις τα ευρωπαϊκά κονδύλια»

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι τα διαρθρωτικά κονδύλια είναι της τάξης του 1,3 εκ.

ΚΥΠΕ

Την εκτίμηση ότι μέσα από την άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων δίνεται η δυνατότητα στην Κύπρο να κοιτάξει μπροστά και να φέρει ξένες επενδύσεις, με στόχο την ανάπτυξη και την έξοδο από την οικονομική κρίση, εξέφρασε το Σάββατο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις στο Παραλίμνι και κληθείς να αναφέρει πώς μπορούμε να πάρουμε πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «μας δίνεται μια ευκαιρία να κοιτάξουμε μπροστά, μας δίδεται η ευκαιρία μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα να πετύχουμε όσο το δυνατό γρηγορότερα την ανάπτυξη».

Πρόσθεσε πως «έχουμε τα διαρθρωτικά κονδύλια του 2014-2020 της τάξης του 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ και την ίδια περίοδο μπορούμε να αντλήσουμε μέσω των ανταγωνιστικών οριζόντιων προγραμμάτων σε μια δεξαμενή 80 και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ και έχουμε και ένα τρίτο σχέδιο, το επενδυτικό σχέδιο του Προέδρου Γιούνκερ αξίας 315 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Να κοιτάξουμε μπροστά, να φέρουμε στον τόπο μας και ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και ξένες επενδύσεις. Είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε από τη σημερινή κρίση».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα του τουρισμού και την εποχικότητα στο συγκεκριμένο τομέα, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «ένας από τους πιο βασικούς πυλώνες της κυπριακής οικονομίας είναι ο τουρισμός και η τουριστική βιομηχανία που της φορτώσαμε πολλά κόστη όσον αφορά το ΦΠΑ, ψηλό φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας, ψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και γενικά είναι μια βιομηχανία που με όλα αυτά τα βάρη, αντί κέρδη δημιουργεί ζημιές. Είναι στο χέρι μας να ελαφρύνουμε τα βάρη από την τουριστική βιομηχανία», σημείωσε.

«Αντί της επιδότησης των διοργανωτών ταξιδιών,  που τα εκατομμύρια από την κυπριακή οικονομία φεύγουν στο εξωτερικό, να επιδοτούμε την τουριστική μας βιομηχανία να δίνει φθηνότερα πακέτα για να μένουν οι επιδοτήσεις στην Κύπρο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στέλλουμε εκτός Κύπρου ούτε ένα ευρώ. Το κάθε ευρώ πρέπει να το αξιοποιούμε να γίνεται πρόσθεση αξίας για την κυπριακή οικονομία», κατέληξε.

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση