ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οθέλλος - Εθνικός 1-2: Ένας σώζεται, ένας χάνεται

Με την επιτυχία του ο Εθνικός ουσιαστικά σώθηκε

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24spots.com.cy

Μια νίκη κυνηγούσε εδώ και αρκετό καιρό ο Εθνικός και την πέτυχε στην πιο κατάλληλη στιγμή, με ανατροπή στο σκορ μάλιστα, κόντρα στον Οθέλλο. Με την επιτυχία του ο Εθνικός ουσιαστικά σώθηκε, την ίδια ώρα που ο Οθέλλος βλέπει το στόχο της παραμονής να απομακρύνεται επικίνδυνα.

Απρόσμενα μάλλον ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν από την αρχή επιθετική διάθεση και έτσι εξελίχθηκε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο.

Ανοικτό και επιθετικό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες, δημιουργία φάσεων και με την υπεροχή να εναλλάσσεται.

Ο Οθέλλος απείλησε πρώτος, με δύο κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο και εκεί που ο Εθνικός απάντησε με την πρώτη του ευκαιρία, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με γκολ του Σάσι στο 12ο λεπτό.

Το πρώτο γκολ έδωσε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον αγώνα, ο Εθνικός δεν άργησε να αντιδράσει, οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες διαδέχονταν η μια την άλλη, με την φιλοξενούμενη ομάδα ωστόσο να φθάνει πιο κοντά στο γκολ, πρώτα με το δοκάρι από κτύπημα φάουλ εκτός περιοχής του Πιντσέλι στο 33ο λεπτό και δύο λεπτά αργότερα το χαμένο πέναλτι και πάλι με τον Πιντσέλι να σημαδεύει το δοκάρι.

Ένα γκολ άξιζε ο Εθνικός στο πρώτο ημίχρονο, ένα γκολ το... χρωστούσε στον Πιντσέλι ο αγώνας και στο 44ο λεπτό ο Βραζιλιάνος μέσος του Εθνικού κατάφερε να σκοράρει διαμορφώνοντας το ισόπαλο 1-1 σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Σε πιο αργό ρυθμό το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και με καθοριστική φάση στην εξέλιξη του αγώνα το γκολ του Εθνικού στο 59ο λεπτό με τον Χατζηβασίλη, στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι.

Το προβάδισμα του Εθνικού επηρέασε όπως ήταν φυσιολογικό την προσπάθεια του Οθέλλου, αν και σταδιακά οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και άσκησαν πίεση για την ισοφάριση, ειδικά στα τελευταία λεπτά.

Δεν δημιούργησαν όμως τις μεγάλες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να αποφύγουν την ήττα, οδυνηρή για την ομάδα της Αθηαίνου σε συνδυασμό και με τα άλλα αποτελέσματα, αφού οι ελπίδες για σωτηρία μειώθηκαν αισθητά, την ίδια ώρα που οι αποστάσεις από τις υπόλοιπες ομάδες μεγάλωσαν.

Αντίθετα με την επάνοδο του στις νίκες ο Εθνικός μπορεί πλέον να αισθάνεται πολύ πιο σίγουρος για την παρουσία του και στο επόμενο πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας.

Έτσι αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες:

Οθέλλος: Ρόιν, Παναγιώτου (61’ Βέρα), Ευθυμίου (67’ Κυριάκου), Μενέντες, Βασιλείου, Ουλίσε, Γκριν, Γκριγκαλασβίλι, Τιάγκο, Χατζηγιαννακού, Σάσι (78’ Κυριάκου).

Εθνικός: Βαλβέρδε, Χάτζιαρος, Γιαγκουδάκης, Ταλ, Ατάντα, Στόλερ, Πράκερ, Πιντσέλι (81’ Μαμαντού), Χατζηβασίλης (74’ Ντε Μέλο), Μπέλφορντ, Βάλντο (90 Ζουνίνιο).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Εθνικός Άχνας: Τελευταία Ενημέρωση