ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Την ανέβασαν επίπεδο

Σημαντική η ενίσχυση του Γενάρη για το τριφύλλι

Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου η Ομόνοια εξάντλησε όσες μεταγραφές εδικαιούτο, προσθέτοντας στο ρόστερ της ομάδας τέσσερις ποδοσφαιριστές. Οι πολλές αποχωρήσεις στα μέσα της χρονιάς (βλ. Ακουισταπάτσε, Γκριγκαλασβίλι, Σκαραμοτσίνο, Σερτζίνιο, Στεπάνοφ) αλλά και το άσχημο ξεκίνημα, έφεραν τον Κώστα Καϊάφα να προχωρεί σε ενίσχυση και των τριών γραμμών της ομάδας.

Πάνω από τρεις μήνες μετά και οι τέσσερις προσθήκες του Γενάρη έχουν ομολογουμένως ανεβάσει επίπεδο την Ομόνοια. Οι Λεάντρο, Έρολ Γκουλόν, Αντρέ Σκέμπρι και Ιβάν Ρούνιε έφεραν και χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα στην ομάδα. Αν και οι τρεις από τους τέσσερις είναι αμυντικογενείς παίκτες, εντούτοις από την 1η Ιανουαρίου έχουν σημειώσει οι τέσσερις τους το 38% των τερμάτων της ομάδας ή σε αριθμούς, τα 15 από τα 39 γκολ εντός του 2015! Λίγο πριν ενσωματωθούν στην ομάδα οι τέσσερις, το «τριφύλλι» είχε πέσει μέχρι την 6η θέση και στο -12 από την κορυφή. Από τότε η ομάδα ανέβηκε επίπεδο, ροκάνισε τη διαφορά και έφτασε τον Απρίλιο να ρίχνει μέχρι και κλεφτές ματιές στην κορυφή. Όμως το σημαντικό είναι πως παρά το στραβό ξεκίνημα, η Ομόνοια διατηρείται στη μάχη για κατάκτηση θέσης που οδηγεί στο Europa League.

Ας δούμε, όμως, τι έκαναν οι τέσσερις καινούργιοι από την μέρα που τέθηκαν υπό τις εντολές του Κώστα Καϊάφα.

Λεάντρο
Ο Βραζιλιάνος δεν είχε φύγει ποτέ από το «Ηλίας Πούλλος». Όμως η ρήξη χιαστών που υπέστη προς το τέλος της περσινής σεζόν και το γεγονός ότι δεν θα ήταν έτοιμος αγωνιστικά μέχρι τον Νοέμβριο του 2014, ανάγκασε την τεχνική ηγεσία να τον κρατήσει εκτός της λίστας μέχρι τον Ιανουάριο. Με τις φυγές παικτών, εγγράφηκε και στις 3 Ιανουαρίου έκανε το φετινό του ντεμπούτο, παίζοντας ως κατ’ ανάγκην στόπερ στην εντυπωσιακή νίκη με 3-1 μέσα στο ΓΣΖ απέναντι στην ΑΕΚ. Από τότε ο Λέο έπαιξε 16 ολόκληρα ενενηντάλεπτα, μένοντας εκτός μόνο σε τρία ματς κυπέλλου απέναντι σε Αγία Νάπα και Καρμιώτισσα (δις). Εξαιρετικός πέραν του αναμενομένου, ήταν λες και δεν απουσίασε ποτέ. Αγωνίστηκε σε τρεις θέσεις, στόπερ, αριστερό μπακ και κόφτης, βοηθώντας πολύ τον Καϊάφα να καλύψει τις τρύπες που προέκυπταν.
Στα 1440 λεπτά εντός του 2015 σκόραρε τέσσερις φορές, μεταξύ των οποίων το νικητήριο γκολ με την ΑΕΛ και το τέρμα στην εκτός έδρας ισοπαλία με τον Ερμή. Οι εμφανίσεις του έφεραν και την επιστροφή του στην Εθνική Ουγγαρίας, όπου έπαιξε 90 λεπτά ως αριστερό μπακ στις 29 Μαρτίου κόντρα στην Ελλάδα (0-0) για τα προκριματικά του Euro 2016.

Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του εκ των αρχηγών της ομάδας και με τις απολαβές του να είναι ψηλότερες από τους πλείστους συμπαίκτες του, δεν είναι βέβαιη η παραμονή του. Ο κόσμος, όμως, τον θέλει και ο κόουτς φαίνεται πως τον χρειάζεται.

Αντρέ Σκέμπρι
Μετά από εξάμηνο στη β΄ κατηγορία της Γερμανίας, ο Μαλτέζος διεθνής επέστρεψε στην Ομόνοια, μια ομάδα που νιώθει πλέον σαν το σπίτι του. Σκόραρε στο πρώτο ματς μετά την επιστροφή του, με τον Εθνικό στις 10 Ιανουαρίου και από τότε βρήκε δίχτυα άλλες οκτώ φορές. Μεταξύ άλλων, πέτυχε χατ-τρικ με την Καρμιώτισσα, σκόραρε στο 1-1 με τον ΑΠΟΕΛ και το νικητήριο γκολ με τον Απόλλωνα.
Παίζει κυρίως ως αριστερό εξτρέμ, αν και χρησιμοποιήθηκε και πίσω από τον στράικερ σε κάποιες περιπτώσεις. Στα 18 παιχνίδια που αγωνίστηκε ο Σκέμπρι μετά την επιστροφή του (τα δέκα ως βασικός, με 1051 λεπτά στο σύνολο, δηλαδή 58΄ ανά ματς), έχει προσφέρει πολλά και ανέβασε επίπεδο την ομάδα στον επιθετικό τομέα.

Ιβάν Ρούνιε
Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός ήρθε δανεικός από τη Νόρντζελαντ (ο δανεισμός του στην Ομόνοια ολοκληρώνεται στις 31/12/2015 και το συμβόλαιο του με τη Δανέζικη ομάδα έξι μήνες μετά) και διαρκώς ανεβάζει την απόδοση του. Ο υψηλόσωμος (1,92 μ.) Ρούνιε «έδεσε» με τον Γκουλόν στο κέντρο της άμυνας και σουλούπωσε την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.
Από την 1η Φεβρουαρίου και τον αγώνα με τη Δόξα, μετράει δέκα συμμετοχές, όλες ως βασικός, και στο μόνο ματς που δεν ολοκλήρωσε το 90λεπτο ήταν στο παιχνίδι κυπέλλου με την Αγία Νάπα εκτός, όταν σκόραρε στο 4΄ και αποχώρησε ως αλλαγή στο 30΄.
Στα 840 λεπτά πέτυχε δύο γκολ (το άλλο ήταν στην εντός έδρας ήττα με τον Απόλλωνα) και είδε τρεις κίτρινες.

Ερόλ Γκουλόν
Ο τελευταίος από τους τέσσερις νέους που έκανε το ντεμπούτο του, στις 11 Φεβρουαρίου στον αγώνα κυπέλλου με τη Καρμιώτισσα. Θηριώδης, με ύψος 1,92 μ. και γερό σκαρί, ο Καϊάφας τον χρησιμοποιεί κυρίως ως στόπερ, αν και έδειξε καλά στοιχεία ως αμυντικός μέσος. Παίζει συνήθως ως παρτενέρ του Ρούνιε στο κέντρο της άμυνας και τα πάει πολύ καλά.

Αγωνίστηκε δώδεκα φορές, τις έντεκα βασικός και πάτησε γήπεδο 965 λεπτά (80΄ ανά ματς). Είδε τέσσερις φορές την κίτρινη κάρτα.
Αρχικά πέρασε ένα στάδιο προσαρμογής, όμως πλέον έχει καθιερωθεί στο κέντρο της άμυνας.

Λεάντρο
Ηλικία 33
Εθνικότητα Βραζιλία-Ουγγαρία
Ύψος 1,78 μ.
Θέση αμυντικός μέσος, αριστερό μπακ, κεντρικός αμυντικός

Στατιστικά στο 2015
Συμμετοχές 16
Λεπτά 1440
Γκολ 4
Κίτρινες 1

Αντρέ Σκέμπρι
Ηλικία 28
Εθνικότητα Μάλτα
Ύψος 1,78 μ.
Θέση εξτρέμ, δεύτερος επιθετικός

Στατιστικά στο 2015
Συμμετοχές 18
Λεπτά 1051
Γκολ 9
Κίτρινες 5

Ιβάν Ρούνιε
Ηλικία 24
Εθνικότητα Κροατία
Ύψος 1,92 μ.
Θέση κεντρικός αμυντικός

Στατιστικά στο 2015
Συμμετοχές 10
Λεπτά 840
Γκολ 2
Κίτρινες 3

Ερόλ Γκουλόν
Ηλικία 26
Εθνικότητα Γαλλία
Ύψος 1,92 μ.
Θέση κεντρικός αμυντικός, αμυντικός μέσος

Στατιστικά στο 2015
Συμμετοχές 12
Λεπτά 965
Γκολ 0
Κίτρινες 4

* Δημοσιεύθηκε στο Κ SPORTS στις 26/4

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση