ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΤΥΚ προς Διοίκηση Ελληνικής: Κινδυνεύετε με φυλάκιση

"Στελέχη της Διοίκησης εκφοβίζουν συναδέλφους να μην εξασκήσουν τα δικαιώματα τους"

Συγκεκριμένα στελέχη της Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στυγνά και απροκάλυπτα, προσπαθούν να εκφοβίσουν τους συναδέλφους ώστε να μην εξασκήσουν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα, αναφέρει δεύτερη ανακοίνωση της ΕΤΥΚ σε σχέση με τις εξελίξεις στα εργασιακά της Ελληνικής Τράπεζας.

Όσοι εξασκούν εκφοβισμό στους συναδέλφους, να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες του νόμου, ο οποίος είναι ξεκάθαρος και προβλέπει βαριές ποινές, μέχρι και φυλάκιση, σε θέματα παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δραστηριότητας, προειδοποιεί η συντεχνία.
Σημειώνει επίσης, πως έχει ήδη προχωρήσει σε καταγγελία στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και είναι έτοιμη εάν παραστεί ανάγκη να προχωρήσει και με προσωπικές αγωγές.

Παράλληλα προειδοποίησε τη Διοίκηση της Τράπεζας ότι σε περίπτωση που στέλεχος της Τράπεζας, είτε με δική του πρωτοβουλία, είτε με οδηγίες ανωτέρων, επιχειρήσει να πιέσει συναδέλφους για μη τήρηση του μέτρου της αποχής από υπερωρίες, τα μέτρα άμεσα θα κλιμακωθούν.

Σχολιάζοντας το μήνυμα που ο CEO της τράπεζας έστειλε στους εργαζόμενους και το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Κ», η ΕΤΥΚ αναφέρει «δυστυχώς δεν είδαμε να καταγράφεται πουθενά η πρόθεση της Τράπεζας να σεβαστεί τις υφιστάμενες συμφωνίες, να σεβαστεί τις αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας και τους θεσμούς».

«Δεν γνωρίζει η Διοίκηση ότι το προσωπικό καλείται δημόσια εδώ και πολύ καιρό να εργάζεται από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το απόγευμα; Δεν γνωρίζει ότι το προσωπικό καλείται να έρχεται στη δουλειά με τους υπνόσακούς του; Δεν γνωρίζει ότι υπάρχει απόφαση του Υπουργείου Εργασίας την οποία προκλητικά αγνοεί; Δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν συμφωνίες τις οποίες οφείλει να τηρεί και να σέβεται; Αυτή είναι η εκτίμηση και η αναγνώριση του υφιστάμενου προσωπικού για τις θυσίες και την προσφορά τους;», καταλήγει η ΕΤΥΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
CEO Ελληνικής: Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τη στάση της ΕΤΥΚ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση