ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυξημένες το πεντάμηνο οι πωλήσεις πετρελαιοειδών

Σταθερή η κατανάλωση βενζίνης, ανεβασμένο το πετρέλαιο κίνησης

Συνεχίστηκε και τον Μάιο η σταδιακή άνοδος στις ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών, οι οποίες παρουσίασαν αύξηση σε ποσοστό 2,7% σε σύγκριση με τον Απρίλιο. Ενώ άνοδος καταγράφηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα, καθώς και στις πωλήσεις πετρελαίου κίνησης. μείωση παρουσίασαν οι προμήθειες πετρελαίου σε πλοία, όπως επίσης και οι πωλήσεις καθαρού και ακάθαρτου πετρελαίου, ασφάλτου, υγραερίου, βαρέος και ελαφρού μαζούτ, την ώρα που τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος Μαΐου υποχώρησαν 23,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.


Εν τω μεταξύ, κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2015, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών αυξήθηκαν κατά 9,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Οσον αφορά στο κύριο καύσιμο κίνησης, την αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων, το πρώτο πεντάμηνο καταγράφηκε αμελητέα άνοδος σε ποσοστό 0,12% σε σύγκριση με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2014, την ώρα που οι πωλήσεις της βενζίνης 98 οκτανίων αυξήθηκαν κατά 1,26%. Ωστόσο, η αμόλυβδη 95 οκτανίων παρουσίασε κάμψη 2,47% τον Μάιο έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Παράλληλα σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι πωλήσεις του πετρελαίου κίνησης, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στη μικρή ανάκαμψη της βιομηχανικής και εμπορικής δραστηριότητας. Συγκεκριμένα, τους πρώτους πέντε μήνες του 2015, οι πωλήσεις του πετρελαίου κίνησης κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 5,23% έναντι της περσινής περιόδου. Τα αποθέματα για την βενζίνη 95 οκτανίων αυξήθηκαν κατά 19,25%, ενώ τα αποθέματα για το πετρέλαιο κίνησης μειώθηκαν κατά 12,48%.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση