ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δωρεά Συλλογής Γλαύκου Κληρίδη στο Ίδρυμα Σεβέρη

Το υλικό θα στεγαστεί στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Ίδρυμα Κώστα & Ρίτας Σεβέρη και η Καίτη Γλαύκου Κληρίδη ανακοινώνουν την δωρεά στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας της βιβλιοθήκης του Γλαύκου Κληρίδη, τα παράσημα του και άλλα ενθυμήματα από την δράση του στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μεγάλο και σημαντικό φωτογραφικό και αρχειακό υλικό καθώς και την συλλογή παλαιών χαρτών της Κύπρου.

Το πιο πάνω υλικό θα στεγαστεί στον τρίτο όροφο του Ερευνητικού Κέντρου που θα φέρει την επωνυμία «Αίθουσα Γλαύκου Κληρίδη», και στις υπόλοιπες αίθουσες του Κέντρου.
Στην υπογραφή της σχετικής συμφωνίας η Καίτη Κληρίδη ανάφερε πως οι στόχοι και οι φιλοδοξίες του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας συμπίπτουν με τις αξίες και το όραμα του Γλαύκου Κληρίδη.

Ο Κώστας Σεβέρης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Κώστα και Ρίτας Σεβέρη, ανάφερε πως είναι εξαιρετικά τιμητικό για το Κέντρο να αποδεχθεί την δωρεά ιδιαίτερα αφού οι σκοποί του Ιδρύματος της προώθησης της έρευνας και του πολιτισμού της Κύπρου καθώς και της συμφιλίωσης και ειρηνικής συνύπαρξης των κοινοτήτων στο νησί ήταν αξίες που υπηρέτησε ο Γλαύκος Κληρίδης στην πολύχρονη πολιτική του σταδιοδρομία.

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ