ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εθνικός - Ομόνοια 1-0: Η ιστορία επαναλήφθηκε!

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Πέρσι ήταν ο Ατάντα, φέτος ο Χατζηβασίλης. Δύο ποδοσφαιριστές, πρώην Ομονοιάτες σκόραραν και στις δύο περιπτώσεις για τον Εθνικό και με το ίδιο σκορ 1-0 όπως και πέρσι η ομάδα της Άχνας καταφέρνει να κερδίσει την Ομόνοια. Είναι η πρώτη νίκη του Εθνικού στο πρωτάθλημα και νωρίς, νωρίς η πρώτη ήττα για την Ομόνοια.

Αγώνας σε τρία μέρη στο Δασάκι, αφού στο 35ο λεπτό ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει την αναμέτρηση λόγω προβλήματος στο φωτισμό του γηπέδου. Έσβησε αρχικά ένας πυλώνας, στη συνέχεια και δεύτερος, για μερικά λεπτά επήλθε πλήρης συσκότιση στο γήπεδο και τελικά μετά από 55 περίπου λεπτά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και ο αγώνας ξανάρχισε!

Χρονικό διάστημα το οποίο αποδείχθηκε καθοριστικό στην εξέλιξη του αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το 35ο λεπτό και πριν τη διακοπή, μια ομάδα… υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, μια ομάδα προσπαθούσε για το γκολ και έδειχνε πως ήταν θέμα χρόνου να το πετύχει και αυτή ήταν η Ομόνοια. Μπορεί, πέραν από μια φάση με τον Σκέμπρι ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι, να μην δημιουργήθηκαν οι μεγάλες ευκαιρίες, το παιγνίδι ωστόσο παιζόταν στο μισό γήπεδο και η Ομόνοια έδειχνε ιδιαίτερα επικίνδυνη για την αντίπαλη άμυνα, σε κάθε επιθετική της προσπάθεια.

Η διακοπή διέκοψε και τον καλό ρυθμό της Ομόνοιας και μέχρι οι ποδοσφαιριστές να συνειδητοποιήσουν πως ο αγώνας ξανάρχισε μετά από μια τόσο μεγάλης διάρκειας διακοπή, ο Εθνικός κόντρα στη ροή του αγώνα και στη πρώτη και μοναδική φάση που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να σκοράρει με το κοντινό πλασέ ενός πρώην Ομονοιάτη, του Χατζηβασίλη, σε μια φάση που η άμυνα της Ομόνοιας, μάλλον στον… ύπνο πιάστηκε.

Διαφορετική η εικόνα και του δεύτερου (τρίτου) ημιχρόνου. Πιο γρήγορο και δυνατό παιγνίδι, η Ομόνοια πίεσε αρκετά, λίγο ωστόσο απείλησε υπό την έννοια των ξεκάθαρων ευκαιριών, ενώ διαφορετική ήταν και η αντίδραση του Εθνικού. Οι γηπεδούχοι κοίταξαν περισσότερο την άμυνα τους προκειμένου να διαφυλάξουν το 1-0, ήταν ωστόσο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και έφθασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα παίχθηκαν σχεδόν όλα στην περιοχή του Εθνικού, καμία ωστόσο από τις επιθετικές προσπάθειες της Ομόνοιας δε καρποφόρησαν (έβαλε το χέρι του και ο Μποκατίνοφ) και έτσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Εθνικός κερδίζει στο Δασάκι τους πρασινους με το ίδιο σκορ 1-0.

Οι επιλογές των δύο προπονητών για τον αγώνα:

Εθνικός (Μπ. Τζιούρεφ): Μπογκατίνοφ, Χάτζιαρος, Έβερτον, Γιάκομπ, Μιράντα, Πράκερ, Πουτζιουρής, Πιντσέλι (25’ Αραμπάλ), Μ. Ηλία (80’ Ατάντα), Xατζηβασίλης, Κοτζιοκνεάν (65’ Κότο Πάγιες)

Ομόνοια (Κ. Καϊάφας): Παναγή, Ράμος, Μεντί, Ρούνιε (46’ Δημητρίου), Λομπιανίτζε, Οικονομίδης (67’ Φυλακτού), Μπεμπέ, Ασίς, Ρουσιάς (56’ Μπατιμπανγκά), Σκέμπρι, Σιέρινταν

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση