ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανόρθωση: Έρχεται και ο Πελέ

Ο Πελέ αναμένεται στην Κύπρο για υπογραφές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Όπως σημειώσαμε και χθες, ο Ορλάντι δεν είναι τελικά η τελευταία μεταγραφή της Ανόρθωσης αφού η ''Κυρία'' έκλεισε ακόμα ένα ποδοσφαιριστή.

Η ομάδα της Αμμοχώστου συμφώνησε με τον Ολυμπιακό για τον δανεισμό για ένα χρόνο του 27χρονου Πορτογάλου μέσου  Vítor Hugo Gomes Paços, ποιο γνωστού ως Πελέ.

Στο παρελθόν ο Πελέ αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Ίντερ, Πόρτο και Πόρτσμουθ ενώ το τελευταίο εξάμηνο αγωνιζόταν δανεικός στον Λεβαδειακό.

Είναι ο ποδοσφαιριστής box to box όπως συνηθίζουμε να λέμε. Παίζει δηλαδή κάπου μεταξύ του αμυντικού μέσου και του επιθετικού μέσου. Στην Ανόρθωση λογικά θα μονομαχήσει με τον Αμπουρχάνια για μια θέση στο αρχικό σχήμα.

Η καριέρα του

Ο Πελέ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Βιτόρια Γκιμαράες.

Τον Ιούλιο του 2007,  πήρε μεταγραφή στην ιταλική Ίντερ, η οποία δαπάνησε για την απόκτησή του 2.000.000 ευρώ. Με τη φανέλα της Ίντερ πραγματοποίησε συνολικά 22 εμφανίσεις, 15 στο Πρωτάθλημα, 6 στο Κύπελλο και μία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κατέκτησε μάλιστα το πρωτάθλημα με τους νερατζούρι.

Οι πολύ καλές του εμφανίσεις με την ομάδα της Ίντερ προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων ήταν και η Πόρτο, η οποία τελικά και τον απέκτησε έπειτα από επίσημη πρόταση ύψους 6.000.000 ευρώ. Στην Πόρτο ωστόσο δεν κατάφερε να διακριθεί και πραγματοποίησε μόλις δύο συμμετοχές στο πορτογαλικό Πρωτάθλημα. Τον Γενάρη του 2009 δόθηκε δανεικός αρχικά στην Πόρτσμουθ ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς δόθηκε δανεικός στη Βαγιαδολίδ. Με την ισπανική ομάδα πραγματοποίησε συνολικά 25 εμφανίσεις.
Το καλοκαίρι του 2010 έφυγε για  την Τουρκία και την Εσκισεχίρσπορ. Με την τουρκική ομάδα αγωνίστηκε στο τουρκικό πρωτάθλημα και κύπελλο πραγματοποιώντας συνολικά 45 εμφανίσεις.

Το καλοκαίρι του 2013 πήρε μεταγραφή για τον Εργοτέλη και λίγους μήνες μετά με τις εμφανίσεις του ανάγκασε τον Ολυμπιακό να τον κάνει δικό του. Κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Ολυμπιακός Πειραιώς κατέθεσε επίσημη πρόταση ύψους 440.000 ευρώ για την απόκτηση του Πελέ, η οποία και έγινε αποδεκτή. Δεν έπαιξε όμως σε πολλά ματς και φέτος τον Γενάρη δόθηκε δανεικός στον Λεβαδειακό όπου μέτρησε 10 συμμετοχές και 1 γκολ.

 Υπάρχει συμφωνία με τον Ολυμπιακό και το αργότερο αύριο Δευτέρα ο ποδοσφαιριστής θα φτάσει στην Κύπρο για τις υπογραφές και τις ανακοινώσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση