ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρουσίαση σε αναλόγιο του έργου «Ο Λόγος του Βασιλιά»

Η πραγματική και συγκινητική ιστορία του Βασιλιά Γεωργίου VI σε ανάγνωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επτά ηθοποιοί θα παρουσιάσουν σε αναλόγιο το έργο τού βραβευμένου με Όσκαρ David Seidler, μόνο για τέσσερα βράδια στην όμορφη βεράντα του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR), στην αγγλική.

Ο Ανδρέας Αραούζος, ο Paul Stewart, η Αλεξία Παρασκευά, η Χριστίνα Μαρούχου, ο David Δημητρίου, ο Graham Thomas και ο Ricky Ιακώβου θα διαβάσουν την πραγματική και συγκινητική ιστορία του Βασιλιά Γεωργίου VI: ενός ανθρώπου που έδωσε μάχη κατά της προσωπικής του οδύνης, στην πιο σκοτεινή στιγμή στην ιστορία της χώρας του, και παρέδωσε το υποδειγματικό πια εξάγγελμα σε όλη την υφήλιο για να εμψυχώσει το λαό του.

Ο συγγραφέας, αντλώντας από τη δική του εμπειρία με τον τραυλισμό, γράφει αρχικά την ιστορία αυτή για το θέατρο. Έγραψε στην Βασιλομήτωρα ζητώντας την άδειά της για το ανέβασμα του έργου, και αυτή τον παρακάλεσε να μην το παρουσιάσει όσο η ίδια είναι εν ζωή, κάτι το οποίο ο Seidler σεβάστηκε. Τελικά, η ταινία βγήκε πρώτη το 2010, σε σκηνοθεσία Tom Hooper, κερδίζοντας τέσσερα Όσκαρ από δώδεκα υποψηφιότητες, ενώ το θεατρικό ανέβηκε στο Wyndham’s Theatre τού Λονδίνου, στις 27 Μαρτίου 2012.

Στα πρόθυρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Εδουάρδος ο 8ος δημιουργεί σκάνδαλο έχοντας ερωτευτεί την παντρεμένη σοσιαλιτέ, Wallis Simpson. Έτσι, ο αδερφός του, Bertie, ο οποίος απέφευγε τη δημοσιότητα λόγω του μεγάλου προβλήματος που είχε με τραυλισμό, ωθείται αναγκαστικά στο προσκήνιο ως ο επόμενος διάδοχος του θρόνου.

Με τη στήριξη της γυναίκας του Ελισάβετ (η αγαπημένη μελλοντική Βασιλομήτωρ), ο Bertie γνωρίζει τον ανυπότακτο Αυστραλό λογοθεραπευτή και αποτυχημένο ηθοποιό, Lionel Logue. Μαζί θα αρχίσουν ένα παράδοξο ταξίδι προετοιμασίας του Bertie για να ηγηθεί της χώρας του ως Βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος.

Info
Από Δευτέρα 31 Αυγούστου μέχρι την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στη βεράντα του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR) στις 8.00μμ. 
Κρατήστε θέση/τραπεζάκι: alpha@alphasquare.com.cy / 22300994

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση