ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα Σαλαμίνα - Ομόνοια 0-2: Ξανά πεντάδα με Ασίς

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με δημιουργό και σκόρερ τον Νούνο Ασίς, η Ομόνοια πήρε διπλό πεντάδας απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, την οποίαν έφτασε στους 23 βαθμούς. Ο Πορτογάλος ήταν όλα τα λεφτά μιας και ήταν ο ποδοσφαιριστής που ετοίμασε το 0-1 στον Κιρμ στο 12ο λεπτό και αυτός που έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων για κάτι θετικό με πλασέ στο 93ο λεπτό. Από πλευράς γηπεδούχων η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών υστέρησε, με τον νεαρό Μιχαήλ που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Στέινμπορς κάτω από τα δοκάρια να είναι και ο κορυφαίος και να διατηρεί τις ελπίδες για κάτι θετικό μέχρι και τα τελευταία λεπτά. Οι «πράσινοι» ουσιαστικά εκτοπίζουν τους «ερυθρόλευκους» από την πέμπτη θέση της βαθμολογίας, πετυχαίνοντας νίκη ψυχολογίας μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα απέναντι σε ΑΕΛ και ΕΝΠ.

Πρώτο ημίχρονο

Με τη Νέα Σαλαμίνα να δημιουργεί δύο καλές προϋποθέσεις στο πρώτο τρίλεπτο ξεκίνησε η αναμέτρηση αφού πρώτα ο Παύλου και μετά ο Μακρίεφ δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ τις σωστές τοποθετήσεις τους στα αντίπαλα τετράγωνα. Με τη συμπλήρωση 12 λεπτών στην αναμέτρηση ο Ασίς έγινε κάτοχος της μπάλας στο αριστερό άκρο της επίθεσης και με έξυπνη πάσα βρήκε τον Κιρμ μέσα στην περιοχή ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Μιχαήλ για το 0-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η αντίδραση των γηπεδούχων με τον Πεδρίτο να κάνει το σουτ από πλάγια θέση, ωστόσο ο σωστά τοποθετημένος Παναγή μπλόκαρε.

Στο 18ο λεπτό ο Σκοπελίτης τραυματίστηκε σε εναέρια μονομαχία με τον Μαρκάσα και αποχώρησε δίνοντας τη θέση του στον Χριστοφή, ενώ στο 24ο ο δραστήριος Πεδρίτο ανακόπηκε σε κίνηση στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας με οφσάιντ, με τη φάση να είναι οριακή. Κτυπητό διαιτητικό λάθος ήρθε στο 27ο λεπτό όταν ο Σκέμπρι σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο επόπτης Χρίστου υπέδειξε οφσάιντ με τον Μαλτέζο να είναι τουλάχιστον στην ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυντικό. Τελευταία φάση άξιας αναφοράς στο πρώτο 45λεπτο ήταν η τέταρτη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε φέτος ο Ρομαρίκ, γεγονός που του στερεί το δικαίωμα συμμετοχής στον επερχόμενο αγώνα με τον Εθνικό Άχνας.

Δεύτερο ημίχρονο

Με τον Ατόρνο να παίρνει τη θέση του Παύλου που ένιωσε ενοχλήσεις στην ανάπαυλα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και τον Πεδρίτο να πραγματοποιεί κλέψιμο σε γύρισμα του Ρούνιε, ωστόσο με τον Παναγή εκτός εστίας δε μπόρεσε να σημαδέψει σωστά. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Μπατιμπάγκα μπήκε στην αντίπαλη περιοχή σημαδεύοντας τον Κιρμ στο ύψος της μικρής περιοχής, με το σουτ του Σλοβένου να σταματά στον Μιχαήλ. Ο σκόρερ της αναμέτρησης ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 74ου λεπτού όταν με κοντινή κεφαλιά είδε εκ νέου τον νεαρό πορτιέρο των γηπεδούχων να κρατά την ομάδα του ζωντανή στο κυνήγι βαθμολογικής συγκομιδής. Στο 88ο λεπτό ο Σέρινταν που πέρασε στον αγώνα αντί του Χαφέζ έγινε αποδέκτης της μπάλας στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο από πλάγια θέση ήταν απελπιστικά άστοχος. Σε χρόνους καθυστερήσεων ο Ρουσίας βρέθηκε απέναντι από τον Μιχαήλ με τον τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας να αποκρούει ασταθώς και τον Ασίς στην επαναφορά να διαμορφώνει το τελικό 0-2.

Νέα Σαλαμίνα (Ντε Γιόγκε): Μιχαήλ, Τσίνα, Γκράιμς, Ζάρκοβιτς, Μπεμπά, Πεδρίτο, Τζούρτζουριτς (82' Μάρτσεφ), Παύλου (46' Ατόρνο), Κούσουλος, Σκοπελίτης (18' Χριστοφή), Μακρίεφ

Ομόνοια (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Παναγή, Ράμος, Χαφέζ (74' Σέρινταν), Ρομαρίκ, Ρούνιε, Μαρκάσα, Οικονομίδης, Ασίς, Κιρμ, Μπαντιμπάγκα (82' Φυλακτού), Σκέμπρι (91' Ρουσιάς)

Κίτρινες κάρτες: Χριστοφή/Ρομαρίκ (4η), Σκέμπρι, Ρούνιε

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Νεα Σαλαμίνα: Τελευταία Ενημέρωση