ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα Σαλαμίνα - Αγία Νάπα 2-2: Συμβιβασμός στο «Αμμόχωστος»

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ένα πολύ καλό παιχνίδι έγινε στο Αμμόχωστος με τη Νέα Σαλαμίνα και την Αγία Νάπα να μένουν στο 2-2. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο. Απάντησαν στην επανάληψη οι γηπεδούχοι με δύο γκολ. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Νέα Σαλαμίνα να θέλει να βάλει πίεση στην Αγία Νάπα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έλεγξαν τον ρυθμό. Στο 6ο λεπτό ο Αβράαμ Τσούκκας έδωσε πέναλτι στην Αγία Νάπα, καθώς η μπάλα είχε κτυπήσει στο χέρι του Ζάρκοβιτς. Ακολούθως, μετά από διαβούλευση με τον βοηθό του, Μάριο Καλογήρου ακύρωσε το πέναλτι και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Αγία Νάπα κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από αδράνεια στην άμυνα της Νέας Σαλαμίνας, ο Λαμπρόπουλος από κοντά έκανε με πλασέ το 1-0. Το γκολ βοήθησε την Αγία Νάπα, καθώς ήταν ακόμα καλύτερη, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που έψαχναν να βρουν ρυθμό.

Βλέποντας την εικόνα της ομάδας του ο Γιαν Ντε Γιόνγκε θέλησε από νωρίς να διορθώσει τα κακώς κείμενα, αντικαθιστώντας τον Μπεμπά με τον Τσούρτσουριτς μόλις στο 20΄. Η πρώτη, ωστόσο, καλή στιγμή για τους «ερυθρόλευκους» καταγράφηκε στο 29΄, όταν μετά από σέντρα του Γκράιμς, η κεφαλιά του Αδόρνο έφυγε άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα κι εκεί που η ομάδα του Ντε Γιόνγκε φάνηκε να ανεβαίνει, η Αγία Νάπα χτύπησε και πάλι. Ο Άντολεκ βρήκε τον Μπάμπα, που με σουτ νίκησε το Μιχαήλ κι έκανε το 2-0. Aπό εκεί και πέρα, η ομάδα του Κοσμά έλεγξε το παιχνίδι και έτσι το τέλος του πρώτου μέρους την βρήκε να προηγείται με 2-0.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Πολύ δυνατά μπήκε στην επανάληψη η Νέα Σαλαμίνα, καταφέρνοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Στο 47΄ο Παύλου με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή κατάφερε να μειώσει σε 1-2.

Το γρήγορο γκολ, όπως ήταν φυσιολογικό βοήθησε τη Νέα Σαλαμίνα η οποία έβαλε περισσότερη πίεση στην Αγία Νάπα, και μάλιστα άγγιξε την ισοφάριση στο 51΄, ωστόσο η προσπάθεια του Μακρίεφ δεν είχε αίσια κατάληξη.

Η πίεση συνεχίστηκε και αφού πρώτα ήρθαν κάποιες καλές φάσεις με αποκορύφωμα το δοκάρι στην κεφαλιά του Μάκρίεφ (68’), στο 74΄ έγινε το 2-2. Ο Τσίνα σέντραρε από αριστερά και ο Μάρτσιεφ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στα τελευταία στάδια της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν για το τρίτο γκολ. Η Νέα Σαλαμίνα κρατούσε μπάλα και προσπαθούσε να πιέσει, ενώ η Αγία Ναπά απειλούσε μόνο με αντεπιθέσεις.

Μέσα σε τρία λεπτά οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές. Αρχικά, στο 83΄ ο Σπόπλιακ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε κτύπημα στον Σκοπελίτη. Ακολούθως, στο 86΄ ήταν η σειρά του Σκοπελίτη να αποβληθεί, καθώς δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Αγία Νάπα πετυχαίνει τρίτο γκολ με τον Άντολεκ, αλλά ακυρώνεται ως οφ σάιτ. Φαίνεται να είναι πιο μπροστά. Με αυτή την φάση ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μιχαήλ, Γκράιμς, Τσίνα, Τσιγκουΐνι, Κούσουλος, Μπεμπά (20΄ Τσούρτσουριτς), Σκοπελίτης, Αδόρνο, Πεδρίτο, Παύλου, Μακρίεφ.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Μπριντιγκάρ, Μέρτακκας, Λοϊζίδης, Σκόπλιακ, Λαμπρόπουλος, Ρέινολντς, Μπάμπα, Φούσκο, Ίμπσον, Γεωργίου, Άντολεκ.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Νεα Σαλαμίνα: Τελευταία Ενημέρωση