ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παπαδόπουλος: Χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με Τσίπρα και Κοτζιά

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ συζήτησε Κυπριακό και οικονομία με τον έλληνα Πρωθυπουργό

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα στην Αθήνα "χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων" για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι εξήγησε στον Πρωθυπουργό τις θέσεις του κόμματός του για την τρέχουσα πορεία των διαπραγματεύσεων για την οποία, είπε, έχει ανησυχία ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για αλλαγή της στάσης της Τουρκίας, ούτε και υποχώρηση στις πάγιες θέσεις που επί χρόνια εκφράζει.

Η συζήτηση με τον κ. Τσίπρα περιεστράφη και γύρω από την επικείμενη έξοδο της Κύπρου από την επιτήρηση και το μνημόνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από κύκλους του Μαξίμου, ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως, μολονότι έχει διαφορές με τον Νίκο Αναστασιάδη στην τακτική που ακολουθεί στο εθνικό θέμα, εντούτοις το κόμμα του και ο ίδιος έχουν στηρίξει την κυβέρνηση στην ψήφιση μέτρων που ενίσχυσαν την οικονομία και βοηθούν τώρα την Κύπρο να αντιμετωπίζει με περισσότερη αισιοδοξία την επικείμενη, σταδιακή έξοδό της στις αγορές.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον κ. Παπαδόοπουλο την προσπάθεια, όπως είπε, που καταβάλλει η δική του κυβέρνηση, και αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις δυσκολίες που συναντά αυτή η προσπάθεια, εντός και εκτός Ελλάδας.

Με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζία, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι είχε μία εκτενή και περισσότερο εις βάθος συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό, "το οποίο άλλωστε ο Έλληνας υπουργός γνωρίζει άριστα".

Ενδελεχής περιγράφεται και η συζήτησή τους για την τρέχουσα πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά συμφώνησαν πως είναι προτιμότερο να μην δημοσιοποιηθεί, δεδομένου ότι πρόκειτο για μία "ανοικτή συζήτηση" μεταξύ των δύο πολιτικών.

Άλλωστε, όπως και μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, δεν έγιναν δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X