ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για Μπουλούτα και Φόρο

Τα δυο στελέχη της πρώην Λαϊκής δεν εμφανίσθηκαν για την διαδικασία παραπομπής σε δίκη

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στην έκδοση Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης των Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου θα προχωρήσει η Νομική Υπηρεσία μετά την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Τα εντάλματα θα διαβιβασθούν στην Ελληνικές αρχές για εκτέλεση και προσαγωγή των δυο κατηγορουμένων ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας προκειμένου να ολοκληρωθεί η παραπομπή σε δίκη τεσσάρων προσώπων ανάμεσά τους και η ίδιοι στην πρώτη ποινική υπόθεση της πρώην Λαϊκής.

Η πρόεδρος του ΕΔΛ Σοφία Κλεόπα απέρριψε την ένσταση που είχε υποβάλει ο δικηγόρος των δυο εξ Ελλάδος κατηγορουμένων στο αίτημα της κατηγορούσας αρχής για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των Μπουλούτα και Φόρου επειδή δεν παρουσιάσθηκαν στην διαδικασία παραπομπής τους σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Η κ. Κλεόπα αφού άκουσε τις δυο πλευρές έκρινε ότι δικαιολογείται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. Η πρόεδρος του Δικαστηρίου στο σκεπτικό της απόφασής της σημείωσε:

-Το αίτημα για δικαστική συνδρομή υποβλήθηκε τις αρμόδιες αρχές.
-Κατά την ακρόαση έχει παρουσιασθεί επιστολή από της αρμόδιες αρχές της Ελλάδας για την επίδοση των ενταλμάτων στους κατηγορούμενους.
-Το αίτημα των κυπριακών αρχών έχει ικανοποιηθεί. Η επίδοση έχει επιτευχθεί δεόντως.
-Τα πιο πάνω είναι αρκετά για καλή επίδοση κατηγορητήριων.
-Με βάση την νομολογία προκύπτει η ανάγκη για φυσική παρουσία ακόμα και για παραπομπή σε δίκη.

Για σκοπούς έκδοσης και εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης το ΕΔΛ ανέβαλε την παραπομπή σε δίκη και των υπολοίπων δύο κατηγορουμένων για ένα μήνα προκειμένου η όλη διαδικασία να γίνει στην παρουσία του συνόλου των προσώπων που κατηγορούνται.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση