ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ.Γεωργίας: Ενωμένοι να στηρίξουμε τον ΠτΔ για λύση

Με αφορμή την επέτειο της 25η Μαρτίου 1821 ο Ν.Κουγιάλης κάλεσε τον λαό να σταθεί ενωμένος

ΚΥΠΕ

Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί φάρο ενότητας και αγωνιστικότητας και καλούμαστε σήμερα όλοι, λαός και πολιτική ηγεσία, να σταθούμε ενωμένοι δίπλα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση στους επίσημους εορτασμούς της Λεμεσού για την εθνική μας επέτειο.

Ο κ.Κουγιάλης, ο οποίος δέχθηκε το χαιρετισμό της μαθητικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ`, ανέφερε ότι σήμερα τιμούμε την ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, όπου οι Έλληνες όρθωσαν το ανάστημα τους απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για να αποτινάξουν τον Οθωμανικό ζυγό και να ζήσουν ελεύθεροι.

"Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί φάρο λαμπρό για εμάς, φάρο ενότητας και αγωνιστικότητας", είπε και τόνισε πως "σήμερα καλούμαστε όλοι, λαός και πολιτική ηγεσία, να σταθούμε ενωμένοι δίπλα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τον στηρίξουμε στο δύσκολο αγώνα που καταβάλλει για εξεύρεση δίκαιης λύσης του Κυπριακού, μιας λύσης που θα μας απαλλάσσει από τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής, που θα απελευθερώνει την πατρίδα μας και θα την επανενώνει".

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σωματεία, φοιτητές, μαθητές, πρόσκοποι, η Πολιτική Άμυνα καθώς και τμήματα της Εθνικής Φρουράς, ενώ συγκίνηση προκάλεσαν δυο μαθητές σε τροχοκάθισμα που παρέλασαν με τη βοήθεια των συμμαθητών και των καθηγητών τους.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στη Λεμεσό ξεκίνησαν με κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της πόλης, έπαρση της σημαίας και εωθινό στους δρόμους, ενώ ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, στην ομώνυμη πλατεία.

Στις 18:00 θα γίνει η υποστολή της σημαίας στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα ακολουθήσει λαμπαδηφορία από το Σώμα Κυπρίων Οδηγών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση