ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πάρτι εκατ. ευρώ στην Πάφο με 110.000 τόνους σκουπιδιών-φάντασμα

Αποκαλυπτικά τα ευρήματα του ελέγχου στον ΧΥΤΑ, χρέωναν με τη σέσουλα

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις αρχικές υποψίες, αλλά και ενδείξεις για υπερχρεώσεις στις ποσότητες σκουπιδιών που πήγαιναν στον ΧΥΤΑ Πάφου έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι αρμόδιες Αρχές. Ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία με τη συνδρομή των Δημοσίων Έργων έχει καταδείξει πράματα και θάματα αλλά και μία απόκλιση της τάξης του 15% στις ποσότητες σκουπιδιών που χρέωσε η διαχειρίστρια εταιρεία σε σχέση πάντα με τις πραγματικές ποσότητες σκουπιδιών που πήγαν στον ΧΥΤΑ Πάφου.

Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές της «Κ», ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στους χώρους ταφής των σκουπιδιών έχει καταδείξει μία μεγάλη διαφορά που φθάνει με τους μετριότερους υπολογισμούς στις 110.000 τόνους σκουπιδιών. Οι λειτουργοί που πραγματοποίησαν τον έλεγχο όγκου των σκουπιδιών που έχουν μεταφερθεί στο ΧΥΤΑ Πάφου έπεσαν από τα σύννεφα όταν προχώρησαν στην ταυτοποίηση των ευρημάτων τους με όσα είχε χρεώσει η διαχειρίστρια εταιρεία.

Η διαφορά «βγάζει μάτι», όπως μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά από πρόσωπο που είχε εμπλοκή στην όλη διαδικασία. Με βάση τι έχει χρεωθεί από πλευράς διαχειριστών στον ΧΥΤΑ Πάφου έχουν μεταφερθεί 730.000 τόνοι σκουπιδιών. Ο έλεγχος όγκου των σκουπιδιών κατέδειξε ότι στα κύτταρα ταφής οι ποσότητες που είχαν ταφεί με μία μικρή απόκλιση ήταν της τάξης των 620.000 τόνων, διαφορά 109.000 τόνοι.

Με τους μετριότερους υπολογισμούς των ελεγκτών, το επιπλέον ποσό που πληρώθηκε για τα σκουπίδια-φάντασμα ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ. Στοιχεία που έδειχναν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τις πραγματικές ποσότητες σκουπιδιών και αυτές που χρέωνε ο διαχειριστής του ΧΥΤΑ είχε παρουσιάσει η «Κ» στις 20 Μαρτίου 2016. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση