ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατηγορούσα Αρχή: Συνωμοσία διά σιωπής στην υπόθεση της Τρ. Κύπρου

Η απόφαση του Δικαστηρίου για το εκ πρώτης όψεως στάδιο θα ανακοινωθεί στις 27 Απριλίου.

ΚΥΠΕ

Τη θέση ότι οι κατηγορούμενοι συνωμότησαν διά της σιωπής τους για χειραγώγηση της αγοράς, επιλέγοντας δηλαδή να μη συζητήσουν το θέμα των προβλέψεων των κεφαλαιουχικών αναγκών της Τράπεζας Κύπρου κατά τη συνεδρία του ΔΣ της 14ης Ιουνίου 2012, υπέβαλε η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου στην αγόρευσή της για το εκ πρώτης όψεως στάδιο, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την ίδια πρόκειται καθαρά για περίπτωση περιστατικής μαρτυρίας η οποία και θα πρέπει να αξιολογηθεί στο σύνολό της από το Δικαστήριο στο τέλος.

Παράλληλα, μετά από ερώτημα που έθεσε το Δικαστήριο ανεστάλησαν οι κατηγορίες 5 & 6 σε σχέση με την Τράπεζα Κύπρου ως νομικό πρόσωπο, αφού στη νομοθεσία υπάρχει ρητή αναφορά σε συγκεκριμένους τρόπους μέσω των οποίων ο εκδότης ως νομικό πρόσωπο έχει υποχρέωση να παρέχει ουσιώδη στοιχεία και πληροφορίες προς το επενδυτικό κοινό σε σχέση με τη χρηματοοικονομική κατάσταση και σ` αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται η Ετήσια Γενική Συνέλευση. Αυτοί σύμφωνα με τον νόμο είναι με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο, με ανακοίνωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και με ανακοίνωση στο διαδικτυακό χώρο του εκδότη.

Οι κατηγορίες 5 και 6 αφορούν σε παράβαση της υποχρέωσης για παροχή πληροφορίας σχετικά με τη χρηματοοικοινομική κατάσταση της Τράπεζας και τις προοπτικές της σχετικά με το κεφαλαιουχικό έλλειμμα και απόκρυψη ουσιωδών τέτοιων στοιχείων αντίστοιχα κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας στις 19 Ιουνίου 2012.

Η απόφαση του Δικαστηρίου για το εκ πρώτης όψεως στάδιο θα ανακοινωθεί στις 27 Απριλίου, στις 10.30 το πρωί.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση