ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα και κατεψυγμένο αρακά

Δροσερί και ελαφρύ γεύμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αν δεν σας αρέσει η καπνιστή πέστροφα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με τόνο κονσέρβας.

Υλικά

αλάτι
400 γρ. κατεψυγμένος αρακάς
3 φιλέτα καπνιστής πέστροφας σε φετάκια
1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), λεπτοκομμένη
1/3 μάτσο μυρώνια ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα
Για τη σαλτσα
60 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας σουσάμι
το χυμό 1 λεμονιού
2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, κοπανισμένο

Μερίδες 2
Προετοιμασία 15΄

Διαδικασία

Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει τον αρακά για 7 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, και τον στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπιζέλια με την πέστροφα, τη μαραθόριζα και τα μυρώνια ή μαϊντανό. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σουσάμι, το χυμό λεμόνι και το μαραθόσπορο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση