ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κριτική από την τ/κ Δεξιά προς τον Αναστασιάδη

Δεν κατοχυρώνει τα δικαιώματα της τ/κ κοινότητας η λύση που επιδιώκεται λέει ο «ΥπΕΞ»

Ο νέος «Υπουργός Εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου σε δηλώσεις του για το Κυπριακό χθες βράδυ στο τουρκοκυπριακό ειδησεογραφικό κανάλι «As Tv», ασκεί κριτική στην ε/κ πλευρά και δίνει την δική του ερμηνεία για την ομοσπονδιακή λύση.

Σύμφωνα με τον κ. Ερτουγρούλογλου η λύση, την οποία επιδιώκει η ε/κ πλευρά δεν κατοχυρώνει τα δικαιώματα της τ/κ κοινότητας. Αντιθέτως το ευρωπαϊκό δίκαιο, οι βασικές ελευθερίες, στις οποίες επιμένει η ε/κ πλευρά ανοίγουν τον δρόμο για την υποβάθμιση του καθεστώτος της τ/κ κοινότητας.

Επίσης, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για μια αυτόνομη τ/κ δομή μετά την λύση. Ο ίδιος ασκεί κριτική και στην ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη με το σκεπτικό ότι οι τελευταίες κινήσεις του απομακρύνουν την προοπτική της λύσης από τον ορίζοντα της Κύπρου.

Ο κ. Ερτουγρούλογλου ισχυρίζεται ότι ο όρος «ομόσπονδο» δεν ταυτίζεται αποκλειστικά με την ομοσπονδία που εννοεί η ε/κ πλευρά και αναφέρει ότι στην σύγχρονη πολιτική επιστήμη υπάρχουν διάφορες υποκατηγορίες της ομοσπονδίας και ότι η συνομοσπονδία είναι μια από αυτές. «Και εγώ υποστηρίζω την ομοσπονδιακή λύση. Όχι όμως όπως το εννοούν οι Ελληνοκύπριοι», αναφέρει το υψηλόβαθμο στέλεχος της τ/κ Δεξιάς.

Εν τω μεταξύ, ο ανεξάρτητος «βουλευτής» Χασάν Τατσόϊ απευθύνθηκε στον κ. Αναστασιάδη ασκώντας κριτική με ένα συγκεκριμένο ερώτημα: «Συμμετείχες σε μια εκδήλωση μιας χώρας την οποία αποκαλείς εισβολέα. Όμως διαμαρτυρήθηκες και αποχώρησες από ένα γεύμα στο οποίο θα συμμετείχε ο εκπρόσωπος μιας χώρας με την οποία επιδιώκεις ειρήνη. Πως εξηγείται αυτή η συμπεριφορά;»

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X