ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

H Τουρκία στο επίκεντρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΕ

Του Συμβουλίου θα προηγηθεί συνάντηση των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ με τον Τζον Κέρι

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το πραξικόπημα που επιχειρήθηκε στην Τουρκία, θα τεθεί επί τάπητος στο σημερινό Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι αναμένεται να καλέσουν τον Τούρκο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να σεβαστεί το νόμο και τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά την αντιμετώπιση των ηττημένων πραξικοπηματιών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν επιθυμούν να βοηθήσουν τον Ταγίπ Ερντογαν με αντάλλαγμα την διακοπή της μεταναστευτικής ροής προς την Ενωση, ωστόσο, δεν θέλουν να του ασκήσουν μεγάλη πίεση φοβούμενοι πως η αστάθεια στη Τουρκία, θα μπορούσε να αποβεί χειρότερη από την παρούσα κατάσταση.

Προηγουμένως θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό ομόλογο τους, Τζον Κέρι. Ο Τζον Κέρι θα συζητήσει μαζί τους το ρόλο της Τουρκίας ως συμμάχου στη Συρία, τη θέση της στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία καθώς και τον ρόλο της ως πύλη σε μια από τις μεταναστευτικές διόδους που οδηγούν στην Ευρώπη.

Στο επίκεντρο της συζητησης και η διαχείριση του Brexit αλλά και η νέα τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X