ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Hourican: Δεν θέλουμε να αντλήσουμε χρήματα μέσω του LSE

Απώτερος σκοπός είναι να αυξηθεί η αξία της μετοχής της τράπεζας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Τράπεζα Κύπρου δεν πάει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου για να αντλήσει χρήματα αλλά για να βρει την αξία της, σύμφωνα με τον CEO της τράπεζας John P. Hourican.

Δεν έχουμε σκοπό να μαζέψουμε νέα χρήματα, ούτε να αντλήσουμε κεφάλαια, μετά την αύξηση κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ που κάναμε το 2014, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg. Πάντα θέλαμε, συμπλήρωσε να διαπραγματευόμαστε σε ένα μεγάλο χρηματιστήριο ώστε να υπάρχει ρευστότητα της μετοχής για να αυξηθεί η αξία της.

Σύμφωνα με τον Ιρλανδό τραπεζίτη, το Λονδίνο επιλέγηκε για διάφορους λόγους, όπως εταιρικής διακυβέρνησης, επενδυτικών ευκαιριών και νομικού πλαισίου.

Σχολιάζοντας τα δεδομένα της τράπεζας, ανέφερε πως πλέον είναι σε πολύ πιο υγιή κατάσταση, λόγω μείωσης του ELA και σημαντικής μείωσης των δανείων με καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών. Όσον αφορά σε παραχώρηση νέων δανείων, σχολίασε πως η τράπεζα δανείζει αλλά με προσοχή. Κατέγραψε πάντως, το γεγονός πως τους πρώτους μήνες του 2016 υπάρχει σημαντική αύξηση στο νέο δανεισμό από μέρους της τράπεζας.

Για την κυπριακή οικονομία, εκτίμησε πως για το 2016 και το 2017 η ανάπτυξη θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στο 3% και πως τελικά οι οίκοι αξιολόγησης θα αναβαθμίσουν τη χώρα σε επενδυτική κατηγορία.

Σχολιάζοντας τα αρνητικά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανέφερε πως μέχρι στιγμής επηρέασαν περισσότερο τις τράπεζες στον πυρήνα και λιγότερο τις περιφερειακές, αλλά είναι κάτι που θα επηρεάσει κι αυτές τελικά. 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση