ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα «δώρα» στους Μπουλούτα και Φόρο δεν έπιασαν τόπο

Δεν παρουσιάσθηκαν στο Δικαστήριο παρά την αναστολή των ενταλμάτων σύλληψης

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Η συμμόρφωση της Δημοκρατίας με την ενδιάμεση απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου στο Παρίσι με την αναστολή των ενταλμάτων σύλληψης των Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου δεν ήταν αρκετή για να βγάλει από το αδιέξοδο την διαδικασίας παραπομπής των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση της Λαϊκής στο Κακουργιοδικείο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κατηγορούσας αρχής και παρά την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ότι δεν συντρέχουν λόγοι σύλληψής τους σε καμία φάση της δικαστικής διαδικασίας οι δυο εξ Ελλάδος κατηγορούμενοι συνεχίζουν να είναι εξαφανισμένοι.

Εξέλιξη που αναγκάζει το ΕΔΛ να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή την διαδικασία παραπομπής. Η πλευρά της κατηγορούσας αρχής δια του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη μετά και την σημερινή απουσία επέλεξε να αποταθεί στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο προκειμένου να επιδιώξει την άρση της ενδιάμεσης απόφασής του η οποία ουσιαστικά προκάλεσε την αναστολή των ενταλμάτων σύλληψης.

Όπως ακούστηκε στο ΕΔΛ οι δυο κατηγορούμενοι ενημερώθηκαν για την απόφαση προτροπή του Δικαστηρίου να παρουσιασθούν ενώπιον του και δεν ανταποκρίθηκαν .

Με τα δεδομένα αυτά ο Γενικός Εισαγγελέας που ήταν στο Δικαστήριο θα ενημερώσει το Διεθνές Δικαστήριο για τα προβλήματα που δημιουργούνται στο κυρίαρχο δικαίωμα του κράτους να προωθήσει την ποινική διαδικασία.

Η Δημοκρατία θα υποβάλει αίτημα για αναθεώρηση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Η νέα προσπάθεια παραπομπής ορίστηκε για τις 15 Νοεμβρίου.

Δεν παραδέχθηκαν ενοχή οι 16 του ΧΥΤΑ ΧΥΤΥ
Εν αντιθέσει με την ποινική της Λαϊκής στο ακροατήριο θα βρεθεί αρχές του 2017 το σκάνδαλο για το ΧΥΤΥ Λάρνακας.

Οι 16 κατηγορούμενοι δεν παραδέχθηκαν ενοχή με το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας να ορίζει της 11η Ιανουαρίου ως την ημερομηνία έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας.

Το κατηγορητήριο 42 σελίδων περιλαμβάνει 104 κατηγορίες για τους 16 κατηγορούμενους, 13 φυσικά πρόσωπα και τρία νομικά. Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου θα καθίσουν:

-Δημήτριος Πατσαλίδης - Δημοτικός Υπάλληλος
-Μιχάλης Πάντης - Δημόσιος Υπάλληλος
-Αντώνης Κουρουζίδης - Συνταξιούχος
-Στέλιος Παπαδόπουλος - Δημόσιος Υπάλληλος
-Χρίστος Πέτρου - Δημόσιος Υπάλληλος
-Ανδρέας Λουρουτζιάτης - Δήμαρχος Λάρνακας
-Γιώργος Κουλλάπης - Συνταξιούχος
-Νικόλαος Κουλλάπης - Ιατρός
-Imad Baqle - Μηχανικός Μηχανολόγος
-Σάββας Βέργας
-Ευτύχιος Μαληκίδης
-Δημήτριος Γιαννακόπουλος - Συνταξιούχος
-Θεοφάνης Λώλος - Χημικός Μηχανικός
-ENVIOPLAN
-HELECTOR CYPRUS LTD
-N.E MIDORIACO LTD

Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας ανέρχεται στους 164.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση