ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

George Chehwane: Η Κύπρος είναι το νησί των ευκαιριών

Ο Πρόεδρος του Λίβανο-Κυπριακού Επιχειρηματικού Συμβουλίου εξέφρασε την παραπάνω άποψη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο κ. George Chehwane Πρόεδρος του Λιβάνου-κυπριακού Επιχειρηματικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Plus Properties GC Ltd, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Best invest, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Grand Resort στη Λεμεσό, εξέφρασε την ανάγκη επέκτασης και ενίσχυσης των σχέσεων στον εμπορικό τομέα και στον τομέα της ενέργειας, των υπηρεσιών και του τουρισμού μεταξύ Κύπρου και του αραβικού κόσμου και πρόσθεσε ότι οι Κύπρος προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες στους επενδυτές γενικότερα αλλά ιδιαίτερα στους προερχόμενους από τον Αραβικό κόσμο.

Στην ομιλία του, ο κ. Chehwane τόνισε ότι η Κύπρος είναι το νησί των ευκαιριών, όχι μόνο για τις πραγματικές υπηρεσίες που προσφέρονται ή το καλά εκπαιδευμένο προσωπικό κτλ αλλά επίσης και για το γεγονός ότι η Κύπρος είναι η γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και του αραβικού κόσμου, «Είναι γνωστό» είπε «ότι μεγάλο ποσοστό Αράβων επιχειρηματιών χρησιμοποιούν τη στρατηγική θέση της Κύπρου ως πλατφόρμα για τις δραστηριότητες των εταιρειών τους προς την ευρωπαϊκή αγορά».

Αναφερόμενος στις σχέσεις Λιβάνου και Κύπρου Πρόσθεσε ότι «σήμερα, Λίβανος και Κύπρος συνεχίζουν να διατηρούν πραγματική και ισχυρή σχέση, η οποία επεκτείνεται σε δραστηριότητες που καλύπτουν την οικονομική και κοινωνική ζωή των δύο χωρών ».

Μεταξύ άλλων , ο Georges Chehwane δήλωσε ότι ο Λίβανος είναι ένας από τους κύριους εμπορικούς εταίρους της Κύπρου στη Μέση Ανατολή με το σύνολο των συναλλαγών που υπερβαίνει το ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ το 2012 και εξακολουθεί να αυξάνεται.

Αναφερόμενος στις λιβανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, κυρίως στον τομέα των ακινήτων, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και του εμπορίου, ο κ. Chehwaneσημείωσε ότι η προώθηση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ο Λιβάνου έχει αυξηθεί, προσθέτοντας ότι «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δύο πλευρές πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την προώθηση δράσεων με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών ».
ο GeorgeChehwane έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα της ενέργειας, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο Λίβανος βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης άδειας για την εξεύρεση και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Ζώνη της χώρας. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στις συνομιλίες και τις καταρχήν συμφωνίες μεταξύ Κύπρου- Λιβάνου σε ανώτατο επίπεδο, σε σχέση με συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.

Τελειώνοντας , ο Πρόεδρος του Λιβάνου-κυπριακού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, πρόσθεσε : «Για όλους τους πιο πάνω λόγους και για πολύ περισσότερους ακόμα, είναι προς το συμφέρον των χωρών μας η ευρύτερη συνεργασία δεδομένου και του ενδεχομένου της ύπαρξης περισσότερων και μεγαλύτερων ακόμα αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση