ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βία και ταραχές στο Όκλαντ στη δεύτερη μέρα διαδηλώσεων κατά του Τραμπ

Για επαγγελματίες διαδηλωτές έκανε λόγο ο Τραμπ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων ξεχύθηκαν πολλοί αμερικανοί πολίτες, για να διαδηλώσουν κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο των Ηνωμένων Πολιτειών, με τις διαδηλώσεις στην πόλη του Πόρτλαντ να εξελίσσονται σε βίαιες ταραχές.

Τα διαμαρτυρόμενα πλήθη είναι μικρότερα σε σχέση με το χθεσινό βράδυ και αποτελούνται κυρίως από νέους. Το σύνθημα που σταθερά κυριαρχεί είναι το «Δεν είναι πρόεδρός μου».

Αν και οι περισσότερες κινητοποιήσεις γίνονται ειρηνικά, στο Πόρτλαντ του Όρεγκον η διαδήλωση εξελίχθηκε σε «ταραχή», με την Αστυνομία να ανακοινώνει ότι έχει κάνει χρήση μη θανατηφόρων πυρομαχικών προκειμένου να σκορπίσει ομάδα «αναρχικών».

Οι ταραχοποιοί είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στο πλήθος και να προχωρήσουν σε «βανδαλισμούς», ενώ παράλληλα πετούν πέτρες σε αστυνομικούς.

Η Αστυνομία χαρακτήρισε τη συγκέντρωση των «αναρχικών» ως παράνομη και έχει διατάξει τη διάλυσή τους.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τραμπ έκανε λόγο για «επαγγελματίες διαδηλωτές» που υποκινούνται από μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας πως κέρδισε δίκαια στις εκλογές. «Πολύ άδικο», προσθέτει.

Στην ανατολική ακτή, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσιγκτον, τη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια, αλλά και τη Νέα Υόρκη.

Στη δυτική ακτή, πέραν του Πόρτλαντ, διαδηλώσεις έγιναν στο Λος Άντζελες, στο Σαν Φρανσίσκο, και στο Όκλαντ, πόλεις της Καλιφόρνια.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση