ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα αίτια της πυρκαγιάς στο Βασιλικό

Η φωτιά προκλήθηκε από υπολείμματα καύσης συγκολλητή μετάλλων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε υπολείμματα καύσης που έπεσαν κατά τη διάρκεια χρήσης συσκευής συγκόλλησης μετάλλων στο πλαίσιο έργων συντήρησης στη μονάδα αποθείωσης του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο Βασιλικό οφείλεται η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης θέτοντας σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πολιτική άμυνα και αστυνομία.

Σε ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής αναφέρεται ότι «τα αίτια της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στη μονάδα αποθείωσης του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο Βασιλικό διερευνήθηκαν από τριμελή ομάδα αξιωματικών».

«Στα πλαίσια της διερεύνησης διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε κατά τη διάρκεια συντήρησης στον τρίτο όροφο της μονάδας στην οποία χρησιμοποιείτο συσκευή συγκόλλησης μετάλλων», σημειώνεται.

Υπολείμματα καύσης, προστίθεται, «κατέπεσαν στη βάση της μονάδας στην οποία υπήρχαν διάφορα υλικά τα οποία και αναφλέγηκαν».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική «ο εσωτερικός χώρος της μονάδας από το ισόγειο μέχρι την οροφή είναι ανοικτός, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να μεταδοθεί σε όλο το εσωτερικό μέρος».

Αναφέρεται ακόμη ότι «καταβλήθηκαν προσπάθειες άμεσης κατάσβεσης από το προσωπικό της ΑΗΚ με τη χρήση πυροσβεστήρων και άλλων πυροσβεστικών μέσων χωρίς αποτέλεσμα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση