ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πετρίδης: Άξιο απορίας γιατί καταψηφίστηκαν τα νομοσχέδια

Το να μείνουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν δεν πρέπει να αποτελεί επιλογή, τόνισε

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

«Είναι άξιο απορίας πως αντί για κατάθεση τροπολογιών ή προτάσεων νόμου που θα ενδυνάμωναν τη μεταρρύθμιση, προτιμήθηκε η συνολική καταψήφιση τους που στην ουσία διατηρεί, διαιωνίζει και προασπίζεται το υφιστάμενο σύστημα πελατειακών σχέσεων», ανέφερε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνος Πετρίδης στη δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, όσον αφορά τη καταψήφιση των νομοσχεδίων στην ολομέλεια της βουλής για τη μεταρρύθμιση της ΔΥ.

Τόνισε πως, «με το να μείνουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν δεν πρέπει να αποτελεί επιλογή για κανένα. Το να καταψηφίζουμε προτάσεις χωρίς να καταθέτουμε συγκεκριμένες αντιπροτάσεις είτε μέσω τροπολογιών, είτε μέσω προτάσεων νόμου, το μόνο που εξυπηρετεί είναι η συντήρηση»

Παρόλα αυτά, ο κ. Πετρίδης ανέφερε πως «γνωρίζαμε από την αρχή ότι οι προτάσεις μας θα δημιουργούσαν αντιδράσεις από αυτούς που διαχρονικά νέμονται και χρησιμοποιούν το σύστημα προς ίδιο όφελος».

Χαρακτηριστικά είπε ότι, «αν και η πλειονότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων, και ιδιαίτερα οι πιο νέοι υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι υπήρξαν εντεινόμενες και ισχυρές αντιδράσεις από μερίδα στελεχών που είτε δεν θέλουν να αξιολογούνται, είτε βλέπουν ότι η μέχρι τώρα δεδομένη προαγωγή τους θα έπρεπε με το νέο σύστημα να τύχει κρίσης μέσω αντικειμενικών διαδικασιών και με περισσότερους ανθυποψήφιους, ενδεχομένως ικανότερους».

Καταληκτικά υπογράμμισε, «είναι πραγματικά κρίμα να πάει χαμένη μια τόσο μεγάλη προσπάθεια και μια τόσο μεγάλη ευκαιρία. Αυτούς που τιμωρούμε είναι τους πολίτες».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Πετρίδης διευκρίνισε πως «εάν υπάρχει προοπτική με τις αλλαγές, που σημειωτέον δεν ήρθαν ενώπιον μου, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποβάλλει νέα νομοσχέδια».

«Εγώ δεν έχω δει διάθεση να γίνει μεταρρύθμιση, αν υπάρξει διάθεση με συγκεκριμένες προτάσεις, τότε είμαι στη διάθεση όλων να προχωρήσουμε εκ νέου», υπογράμμισε.

Καταψήφιση

Υπενθυμίζεται, ότι η Ολομέλεια αποφάσισε στις 10/12 επί των προτεινόμενων κυβερνητικών νομοσχεδίων που αφορούσαν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας. Όλα τα κόμματα εκτός από ΔΗΣΥ και Κινήματος Αλληλεγγύης, τάχθηκαν εναντίον στις μεταρρυθμίσεις και καταψήφισαν τα 5 από τα 6 νομοσχέδια.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την απόσπαση και εναλλαξιμότητα αναβλήθηκε και θα επιστρέψει για συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση