ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πιο δίσεκτο και από το δίσεκτο

Του Ανδρέα Ανδρέου

Του Ανδρέα Ανδρέου

Την προηγούμενη βδομάδα σας εκμυστηρεύτηκα πως δεν τολμούσα να πω πως είδαμε τον πάτο του 2020 και, δυστυχώς, οι φόβοι μου επαληθεύτηκαν με την καταψήφιση του προϋπολογισμού. Τώρα, βάλτε ένα κρασάκι ή ένα ουισκάκι, αράξτε και απολαύσετε το πλοίο που ονομάζεται Κύπρος να βουλιάζει.

Τι, είμαι υπερβολικός;

Μπορεί να είμαι υπερβολικός αλλά σίγουρα δεν είμαι επιφανειακός. Και οι κύριοι της Βουλής απέδειξαν ότι όχι μόνο επιφανειακοί είναι, αλλά και χαρακτηριστικά ποταποί. Ενώ είναι εντεταλμένοι από τον λαό να τον αντιπροσωπεύουν και να νομοθετούν υπέρ του διασφαλίζοντας πρώτιστα το καλώς νοούμενο συμφέρον του και την ευημερία του, προχθές έπραξαν τα δέοντα για να οδηγήσουν τον λαό σε ένδεια, σε οικονομική δυσπραγία και έσπρωξαν μια ολόκληρη χώρα κάτω στον γκρεμό, αντί να την τραβήξουν από το χέρι.

Το μέτρο κύριοι είναι μεγάλη υπόθεση, όπως μεγάλη υπόθεση είναι να αναγνωρίζεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ενεργήσεις προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Προχθές αποδείξατε πως δεν έχετε ούτε μέτρο ούτε και αίσθηση της κατάλληλης στιγμής. Και όλο αυτό είναι απείρως εκνευριστικό για τον μέσο πολίτη αυτής της χώρας επειδή γνωρίζατε τις συνέπειες της καταψήφισης, γνωρίζατε ή έπρεπε να γνωρίζατε την πραγματική διάσταση των δωδεκατημορίων και τι όλα αυτά σημαίνουν κάτω από τις συνθήκες της πανδημίας, οι οποίες ταλανίζουν όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας και της κοινωνίας για δέκα μήνες τώρα και πάμε.

Αποδείξατε πανηγυρικά πως τον λαό, την κοινωνία και την χώρα την έχετε γραμμένη κανονικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Η ατζέντα σας βλέπει ως εκεί που βλέπουν τα μικροπολιτικά σας συμφέροντα και αυτό ισχύει για όλους. Το ότι νομίζετε πως καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό κερδίζετε πολιτικούς πόντους, σας κάνει απλά ακόμη πιο τραγικούς. Αύριο που ο κοσμάκης θα πεινάσει, θα αρρωστήσει, αύριο που οι μισές επιχειρήσεις θα κλείσουν, αύριο που δεν θα επεκταθούν νοσοκομεία, δεν θα κτιστούν σχολεία, δεν θα κατασκευαστούν πιο ασφαλείς δρόμοι, εσείς που είπατε «όχι», κάνετε ένα παρτάκι για να γιορτάσετε πως τάχα μου την φέρατε στον Αναστασιάδη και στον Αβέρωφ. Στο μεταξύ πείτε του κοσμάκη να φάει φακέλους των πολιτογραφήσεων για να χορτάσει την πείνα του και να εμβολιαστεί με το βάλσαμο κατά της διαφθοράς που εσχάτως ανακαλύψατε, για να μπορέσει να βρει την υγεία του. Αυτό που δεν μπορώ να αποφασίσω και με προβληματίζει αφάνταστα, είναι αν πρέπει να πάρει ο Αναστασιάδης βραβείο ανακάλυψης της διαφθοράς ή αν το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ θα πρέπει να μοιραστούν το βραβείο άμεσης πάταξής της.

Με το κληροδότημά σας λοιπόν μας φέρνετε στο τέλος ενός δίσεκτου χρόνου δίνοντας μας τόσα εφόδια όσα για να προσμένουμε σε ένα ακόμα χειρότερο 2021. Δεν πειράζει όμως, αρκεί που μας λέτε πως ενδιαφέρεστε για εμάς και τα παιδιά μας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας, για την παιδεία και την υγεία μας. Μας πείσατε. Όπως μας πείσατε ότι σας ενδιαφέρει η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Δεν χρειαζόταν και μεγάλη προσπάθεια για να πειστούμε. Τα βλέπουμε κάθε τόσο από τα διεθνή κανάλια ή όταν τραβάνε κάποιους … φακέλους οι ξένοι άμα θέλουν να μας επιβάλουν κάτι. Για αυτά τα επιτεύγματά σας κύριοι, αξίζετε το βραβείο ανακάλυψης του πιο δίσεκτου έτους και από το δίσεκτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Ανδρέου

Σχόλια αναγνωστών

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:06

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:05

#PoliticsBlog Το νέο εύρημα του Οδυσσέα και οι σαμπάνιες του Νικόλα

«Αυτά συμβαίνουν στον πολιτικό μικρόκοσμο της ημικατεχόμενης Κύπρου εν έτει 2021.»
Leon  |  13:09

Τέσσερις νεαροί προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στον Αγρό

«Αντί οι κυπραίοι να εκτιμούν τον τόπο τους τον εκτιμούν οι ξένοι»
Leon  |  12:57

Ανδρέας Ανδρέου: Τελευταία Ενημέρωση