ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ντούσαν Κέρκεζ

Του Γιώργου Λογίδη

Του Γιώργου Λογίδη

Ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι Αελίστες, ακόμη και όσοι (ουδέτεροι) το καλοκαίρι δεν έδιναν στην ΑΕΛ καλές πιθανότητες να επαναλάβει την περσινή της πορεία, λογικά δεν θα ανέμεναν, λίγο πριν το τέλος του πρώτου γύρου στο φετινό πρωτάθλημα, να συζητούσαμε θέμα Ντούσαν Κέρκεζ.

Και λογικά, οι περισσότεροι εκτιμούν πως η παρουσία του Ντούσαν Κέρκεζ στον πάγκο της λεμεσιανής ομάδας, δεν θεωρείται δεδομένη για τη συνέχεια και παρά την πρόσφατη στήριξη της διοίκησης, παρά το… κλείσιμο της πόρτας από πλευράς του προέδρου Ανδρέα Σοφοκλέους, της πόρτας που ο ίδιος ο προπονητής άνοιξε, με τις δηλώσεις του, μετά την ήττα από την ΑΕΚ, θέτοντας ουσιαστικά εαυτόν στη διάθεση της διοίκησης. Αν τα θετικά αποτελέσματα επανέλθουν, με αφετηρία το σημερινό ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια, καλώς, διαφορετικά θα δοκιμαστούν εκ νέου οι αντοχές και του προπονητή και της διοίκησης.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ διανύει τον τέταρτο χρόνο της προπονητικής του θητείας στην ΑΕΛ. Δύσκολα κάποιος θα υποστηρίξει πως ο απολογισμός των τριών προηγούμενων δεν έχει πρόσημο θετικό, λαμβάνοντας υπόψη αγωνιστικά και οικονομικά δεδομένα. Ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει μάλιστα καταγράψει επίδοση μεγαλύτερης συνεχόμενης παρουσίας, στη σύγχρονη ιστορία της ποδοσφαιρικής ΑΕΛ.

Ακόμη και μετά την περσινή μεγάλη απογοήτευση, όταν δύο τίτλοι στην ουσία χάθηκαν μέσα σε λίγες μέρες, αν κάποιος αξιολογήσει τα δεδομένα από την αρχή της περσινής περιόδου, μέχρι εκεί που η ΑΕΛ έφθασε, μέχρι εκεί που ανταγωνίστηκε τις άλλες ομάδες, ειδικά στο πρωτάθλημα, σαφώς και μπορεί να σταθεί περισσότερο στη θετική παρά στην αρνητική πλευρά, στο συνολικό απολογισμό.

Φυσιολογικά ο πήχης των απαιτήσεων ανέβηκε για τη φετινή περίοδο και σαφώς μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για τη μέχρι τώρα πορεία ανήκει στον Ντούσαν Κέρκεζ. Αν η προδιαγραφόμενη αποτυχία στο πρωτάθλημα μηδενίζει όλα τα προηγούμενα είναι το ζητούμενο, σε συνδυασμό με την κυπριακή νοοτροπία – πραγματικότητα από την οποία δύσκολα επιβιώνει προπονητής ο οποίος δεν μπορεί να υλοποιήσει τον αρχικό στόχο.

Όσοι έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τη θητεία Ντούσαν Κέρκεζ στην ΑΕΛ, όχι μόνο στη βάση των αποτελεσμάτων της ομάδας στο γήπεδο, θεωρούν πως τα θετικά εξακολουθούν να υπερτερούν των αρνητικών της φετινής πορείας. Αργά ή γρήγορα, θα υπάρξει η ευκαιρία να αποδειχθεί αν κάτι τέτοιο ισχύει και για τον πρόεδρο Ανδρέα Σοφοκλέους και τους συνεργάτες του…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιώργου Λογίδη

Αρθρογραφία: Τελευταία Ενημέρωση

Η περίοδος της πανδημίας είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα πρέπει να αναλυθεί καθώς εκεί θα βρούμε τις ρίζες του πληθωρισμού ...
Κύριο Άρθρο
 |  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ