ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Τα ΜΕΔ των ΠΕΠ και τα τρακτέρ της πολιτικής

= ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μια αγάπη προς τα τρακτέρ τα έχουν οι Παφίτες πολιτικοί. Από τον Αβέρωφ μέχρι τον Φαίδωνος ανεβαίνουν συχνά-πυκνά στα γεωργικά μηχανήματα και... καθαρίζουν. Όλοι θυμούνται τον μεγάλο αρχηγό Φούλη που ενθυμούμενος τις ρίζες τους ανέβηκε στο γεωργικό τρακτέρ και... όργωσε τα Κοκκινοχώρια. Τότε, το 2015, ο Φούλης ενημέρωσε το παγκύπριο, μη σας πω το παγκόσμιο, μέσω Twitter και τις ανάλογες φωτογραφίες πως μπορεί να βγάζει κολοκάσι περίπου με την ίδια ευκολία που βγάζει και τις τάτσες του Healthy. "Επιστροφή στη γη μας, βγάζοντας κολοκάσι. Η κυπριακή παραγωγή και ο πρωτογενής τομέας έχουν μεγάλες δυνατότητες" έγραφε τότε ο Φούλης ως λεζάντα στη φωτογραφία του, ανακαλύπτοντας την πολυεπίπεδη δυναμική του τρακτέρ.

Προχθές ο Φαίδωνος ανέβηκε για δεύτερη φορά σε τρακτέρ και κατεδάφισε ένα ολόκληρο περίπτερο. Ήταν, όπως μας άφησε να καταλάβουμε το εμπόδιο για την έναρξη της νέας ανάπτυξης του εμπορικού κέντρου της Πάφου. Και είχε ένα ύφος ως να κατεδάφιζε μία ολόκληρη εποχή και να άνοιγε τον δρόμο προς τη δική του φωτεινή περίοδο...  Στην Κύπρο, από Παφίτες κατοχυρώνεται εμπράκτως η πολιτική λειτουργία του τρακτέρ. Ποιος να το έλεγε ότι το μηχάνημα που ανέθρεψε γενιές γεωργών εν έτη 2019 θα ανέθρεφε και γενιές πολιτικών;

Το copyright της χρήσης του τρακτέρ ως πολυεργαλείο πολιτικής δεν το έχουν απλά Πάφιοι, αλλά Πάφιοι του ΔΗΣΥ. Είναι μια πρωτιά που κάποιους θα έπρεπε να τους κάνει να... κοκκινίζουν. Θα ανέμενε κάποιος, τουλάχιστον σε τρακτέρ, να βλέπαμε πολιτικούς άλλου κόμματος, του επονομαζόμενου και ως κόμματος του λαού. Φαίνεται όμως ότι οι σύγχρονοι ΑΚΕΛικοί έχουν προ καιρού ξεπεράσει τα τρακτέρ, ίσως από τον καιρό που απέκτησαν λιμουζίνες. Κατά αντίστροφο τρόπο, αυτοί που πάντα τις είχαν, τις αρνούνται για το ταπεινό τρακτέρ.
-Μόνο στην Κύπρο;

Ένα διαφορετικό ανένδοτο αγώνα "ορκίστηκε" προχθές πολύ γνωστό μέλος του κυπριακού κοινοβουλίου. Μέχρι που του κόπηκε, προσωρινά τουλάχιστον η φόρα. Δεν θα σας αποκαλύψω ακόμα το όνομά του, ούτε εάν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα.  Σας λέω μόνο ότι πήρε το θέμα πολύ ζεστά, σε βαθμό που κάποιοι φοβούνται ότι μπορεί και να.. αυτο-τσουρουφλιστεί. Για ποιο θέμα πρόκειται; Για τα κόκκινα ή μη εξυπηρετούμενα δάνεια των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, τα γνωστά και με τα χαριτωμένα Αρκτικόλεξα "τα ΜΕΔ των ΠΕΠ"!
-Δεν είναι τέλειο και για τίτλος ραπ τραγουδιού;

Ο εν λόγω εκπρόσωπος του λαού όμως δεν ενδιαφέρεται, επί του παρόντος τουλάχιστον να ραπάρει. Ενδιαφέρεται να προκαλέσει και να εντυπωσιάσει. Και να εισπράξει το ανάλογο σε ψήφους βεβαίως.

Μετά την ανακοίνωση ότι η αλησμόνητη τέως Διοικήτρια Χρυσταλλού παρέδωσε στον αλήστου μνήμης Συλλούρη τη λίστα με "τα ΜΕΔ των ΠΕΠ" το εν λόγω μέλος της Βουλής πήρε τα... πάνω του.  Μίλησε για σταυροφορία μέχρι να αποκαλυφθεί η λίστα και έκανε και κινήσεις προσέγγισης όχι μόνο με βουλευτές του κόμματός του αλλά και άλλων κομμάτων. Μέχρι που άκουσε δεικτικά από ηγετίσκο του κόμματός του "ξέρεις ότι υπάρχουν και δικοί μας στη λίστα". Και πόκατσε. Προσωρινά όμως. Το καρκασιαλίκι, τουλάχιστον εκτός Βουλής συνεχίζεται αμείωτα. Μέχρι να βρει τρόπο διαχείρισης του θέματος και εντός Βουλής. Πρώτος στόχος όμως είναι να δει τα ονόματα των ΠΕΠ που έχουν ΜΕΔ. Μήπως μεταξύ αυτών υπάρχουν και κολλητάρια...

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X