ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η αντεπίθεση στον Ντάνκαν και η γενικευμένη σύρραξη στα κόμματα

= ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σε... συναγερμό βρίσκεται μεγάλο κόμμα μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων δημοσκόπησης που δείχνουν κάμψη των ποσοστών για τις ευρωεκλογές.

Όπως μαθαίνω από καλά ενημερωμένη πηγή μου συσκέψεις επί συσκέψεων διεξάγονται και προγραμματίζονται με ένα και μοναδικό στόχο: την αύξηση των ποσοστών.

Ο αρχηγός του κόμματος μάλιστα εισηγήθηκε κάποια μέτρα ενώ ζήτησε και από τους επιτελείς του νέες ιδέες.

Η επίθεση του Healthy κατά του Ντάνκαν μόλις άρχισε. Πηγή μου από τον Λόφο της Εξουσίας μου έλεγε χθες ότι "ο θυμός του Healthy δεν έχει καλμάρει και πολύ και πως ο ίδιος το πήρε προσωπικά το θέμα". Μου αποκάλυψε μάλιστα πως έχουν δοθεί οδηγίες σε όλους τους υπουργούς όχι μόνο στον ΥΠΕΞ να αποκαλύψουν την στάση του Βρετανού υπουργού ώστε να αυξηθεί η πίεση και να γίνει επίσημη επανόρθωση. Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών εκτός από τα διαβήματα στον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή προχωρεί και με άλλα διαβήματα προς το βρετανικό ΥΠΕΞ. Παράλληλα στέλνεται σήμερα και η επιστολή του Healthy προς την Μέι με ξεκάθαρη καταγγελία των θέσεων Ντάνκαν.

Σημαντικό ρόλο στη γενικευμένη επίθεση κατά του Ντάνκαν αναλαμβάνει, όπως ακούω και ο Φωτίου ως επίτροπος για τους απόδημους.

"Όταν ο Αναστασιάδης έλεγε βρισκόμαστε στην αρχή, το εννοούσε", ανέφερε πηγή μου που γνωρίζει πολλά και σημείωσε πως "οι αντιδράσεις και εντός της Βρετανίας και στη Βουλή των Κοινοτήτων κατά του Ντάνκαν είναι όντως μόνο η αρχή". Και συμπλήρωσε: "η ομογένεια ακόμη δεν έχει μιλήσει και καλά κάνει ο Ντάνκαν να νιώθει άσχημα για το ατόπημά του. Δυσφορία δεν δικαιούται να νιώθει αυτός αλλά όλοι οι Κύπριοι που τον άκουσαν σε μια στιγμή να διαγράφει την κυπριακή ΑΟΖ και να δίνει επιχειρήματα στην επιδρομική Τουρκία"

-Αληθεύει πως κάποιοι ψάχνουν ξανά τα συμφέροντα του Ντάνκαν σε πετρελαϊκές εταιρείες και επενδύσεις;


Σε δύο τουλάχιστον κόμματα ο πόλεμος μεταξύ υποψηφίων από εσωκομματικούς υποστηρικτές τους λαμβάνει διαστάσεις... διευρυμένης σύρραξης.

Στο ένα κόμμα, που είναι και το μεγαλύτερο, διεξάγεται έντονη συζήτηση για την τακτική που ακολουθείται από συγκεκριμένο υποψήφιο και κατά πόσο τηρούνται οι αρχές δεοντολογίας που ο ίδιος επανειλημμένα επικαλείται. Μία μερίδα στελεχών του κόμματος φέρεται να στηρίζει προβεβλημένο υποψήφιο υποδεικνύοντας τα αρνητικά που θα επιφέρει στο κόμμα η εκλογή του τίθεται το δίλημμα κατά πόσον η εκλογή εσωκομματικού του ανθυποψηφίου. Η άλλη μερίδα υποστηρίζει πως τα εν λόγω επιχειρήματα συνιστούν κινδυνολογία και ξεκάθαρη επίθεση προς συγκεκριμένο υποψήφιο "παρόλο που δεν κατονομάζεται".

Στο δεύτερο κόμμα κάποια στελέχη προβάλλουν σε συναντήσεις με την κομματική βάση το ενδεχόμενο το κόμμα τους να μείνει χωρίς εκπρόσωπο στην Ευρωβουλή. "Και αυτό παρά το γεγονός ότι θα έχει εκλέξει κάποιον". Το επιχείρημα στρέφεται κατά συγκεκριμένου υποψηφίου που δεν θεωρείται "καθαρόαιμος" κομματικός. Η αντίδραση του επιτελείου του εν λόγω υποψηφίου, όταν ακούστηκαν τα συγκεκριμένα επιχειρήματα ήταν κάτι περισσότερο από έντονη. Η διαμάχη συνεχίζεται με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν μπηχτές και ιαχές με κάθε ευκαιρία, ακόμα και σε συγκεντρώσεις που γίνονται στη παρουσία του κομματάρχη...

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση