ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο απογοητευμένος Γκουτέρες, το μπάχαλο στην ΕΔΕΚ και ο Άης Φούλης

= Δευτέρα 18/11/2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Λίγοι περίμεναν τόση απαισιοδοξία στην έκθεση καλών υπηρεσιών του Γκουτιέρες. Όχι ότι υπάρχει κάποιος που ατενίζει με αισιοδοξία το δείπνο της 25ης Νοεμβρίου στο Βερολίνο, αλλά από τον οικοδεσπότη αναμενόταν μια κάποια περισσότερη αισιοδοξία. Μπας και είχε απόλυτο δίκαιο τελικά ο Νίκαρος και θα μας μείνουν μόνο τα έξοδα; Η συγκυρία πάντως είναι πλήρως αρνητική για επανέναρξη των συνομιλιών. Όπως μου έλεγε προχθές πηγή μου που γνωρίζει: «Η Τουρκία δεν σταματάει να κάνει επίδειξη δύναμης και να θέτει μαξιμαλιστικές επιδιώξεις εις βάρος ακόμα και των Τουρκοκυπρίων στην εκμετάλλευση της ΑΟΖ. Την ίδια ώρα στα κατεχόμενα, λόγω προεκλογικού και επετειακών συγκυριών, γίνεται διαγωνισμός αδιαλλαξίας. Ο Ακιντζί, εξαρτώμενος από την Τουρκία, και να ήθελε δεν έχει και πολλά περιθώρια ελιγμών. Άστε που κάποιοι είναι πεπεισμένοι ότι πια «δεν θέλει».

Πάντως, η εγκατάλειψη από τη Λουτ των όρων αναφοράς φανερώνει πως οι πλευρές αντί να πλησιάζουν μάλλον απομακρύνονται, όπως και ο Γκουτιέρες μαρτυρεί στην έκθεσή του. Ό,τι και να τους ταΐσει στο Βερολίνο δύσκολα θα καταφέρει να ξαναβρούν τους παλιούς, καλούς (κατά άλλους ρομαντικούς) εαυτούς τους. Όταν ραγίσει το γυαλί...

Ο Άντρος όμως το ξεκαθάρισε: «Θα κρίνουμε τον πρόεδρο από τα αποτελέσματα της Τριμερούς». Του υποδεικνύει πως πρέπει να πάει επαρκώς προετοιμασμένος, έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο και προειδοποίησε πως μετά την τριμερή «θα έχουμε πολλά να πούμε», σημειώνοντας πως δεν αναιρεί όσα είπε για πληροφορίες που φέρουν τον Νίκαρο να συζητάει ακόμα λύση συνομοσπονδίας. Υπάρχουν άραγε και πιο σοβαρές κατηγορίες από αυτές; Τελικά θα αναμένουμε με διπλή αγωνία την ολοκλήρωση της Τριμερούς.

Το μπάχαλο στην ΕΔΕΚ μετά την πειθαρχική έρευνα κατά του Παπαδάκη καλά κρατεί. Ο ευρωβουλευτής κατήγγειλε δημόσια το κόμμα του ότι δεν τον ενημέρωσε για τις εις βάρος του κατηγορίες και πως έμαθε από δημοσιογράφους ότι βρίσκεται υπό πειθαρχικό έλεγχο. Δεν αποκλείεται μάλιστα το θέμα να καταλήξει στο δικαστήριο και να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αληθεύει πως από τη βάση του κόμματος έχουν αρχίσει έντονες αντιδράσεις για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης από τον Σιζό; Τον πιο άχαρο ρόλο φαίνεται πως έχει ο Κωστής Ευσταθίου που ανέλαβε την πειθαρχική έρευνα. Αν και κάποιοι αναμένουν πως θα πρέπει και αυτός να τοποθετηθεί δημόσια για να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Τις πληροφορίες που ήθελαν το ΑΚΕΛ να έχει πρόβλημα με τον Τουρκοκύπριο ευρωβουλευτή του Νιαζί Κιζίλργιουρεκ για το ποσό που οφείλει να καταθέτει στο κόμμα από τον μισθό του, στη βάση συμφωνίας, διαψεύστηκαν από τον Άντρο ως ανακριβείς. «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον Νιαζί, η συνεργασία προχωρεί μια χαρά» ανέφερε ο Άντρος αλλά κάποιοι φαίνεται πως δεν έχουν πειστεί αφού τα σχόλια δίνουν και παίρνουν. Πάντως ο ίδιος ο ευρωβουλευτής, που δεν μασάει τα λόγια του, δεν μίλησε ακόμα για το θέμα.

Ο Άης… Φούλης μόλις έκανε το νέο θαύμα του. Μετά τη συνάντηση που είχε ο Αβέρωφ με τον CEO της Τράπεζας Κύπρου, εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας με την οποία αναστάλθηκαν οι νέες χρεώσεις προς τους πελάτες της που κρίθηκαν από υπερβολικές μέχρι... μονοπωλιακές. Μπορεί ο Στεφάνου να τον χαρακτήρισε ειρωνικά Άη Γιώρκη αλλά το θαύμα του το έκανε. Ως Άης Φούλης όμως. Είχε δηλώσει με σιγουριά πως οι χρεώσεις θα αποσυρθούν και ως εκ θαύματος, με μία και μόνο επίσκεψή του στον CEO, αποσύρθηκαν! Όπως μου έλεγε η μάνταμ του Φούλη: «Πέτυχε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Την απόσυρση των χρεώσεων, πείθοντας ταυτόχρονα και την τράπεζα ότι έτσι δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό της αλλά και να δείξει σε όλους και ειδικά στο ΑΚΕΛ πως δεν είναι μόνο με κατηγορητήρια που κάνεις πολιτική αλλά και με πράξεις και επισκέψεις-κλειδιά».
Πάντως, την επομένη που ο Στεφάνου τον... έχρισε Άη Γιώρκη ο Φούλης βγήκε στο Τρίτο του ΡΙΚ. Ενώ μιλούσε στη Βρετού της ανέφερε: «Σας μιλάει ο Άης Γιώρκης», μετατρέποντας ατάκα κι επί τόπου το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα...

KOYIZ: Σε ποιο κόμμα του Ενδιάμεσου ενδέχεται να ξεσπάσει κρίση ίσως και πριν από τα Χριστούγεννα; Ο πόλεμος μεταξύ δύο στελεχών χαρακτηρίζεται ως καζάνι που βράζει. Και δεν αναφέρομαι στην ΕΔΕΚ...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση