ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:22
 

#PoliticsBlog Ο Μύρωνας, η συνείδηση, ο Χατζής και το ουδέν κακόν...

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μια ανησυχία επικρατεί στον Λόφο, όπως μου έλεγε χθες ο κύριος Πάμπος που για δεκαετίες υπηρετεί στο Μέγαρο. Η ανησυχία αφορά τη συνάντηση της Παρασκευής μεταξύ του Healthy και των πολιτικών αρχηγών. Όπως μου έλεγε ο κύριος Πάμπος: “Δεν αποκλείεται να είναι μια από τις πιο επεισοδιακές συνεδρίες του Εθνικού επί θητείας Αναστασιάδη”.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται, κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί ετοιμάζονται για “πραγματική μάχη”. Μια “μάχη εντυπώσεων” η οποία και λόγω του κλίματος και λόγω του προεκλογικού για τις ευρωεκλογές που αρχίζει, “αναμένεται και σκληρή και με διάρκεια”. Για την ουσία της συνάντησης, ο Healthy θα έχει να αντιμετωπίσει τον Άντρο και τον “έλεγχο πειστικότητας” που θα του κάνει, από τη μία και όλους τους ενδιάμεσους που θα του τα ψάλλουν για την αποκεντρωμένη και τις παραχωρήσεις που θεωρούν ότι έκανε, όχι τώρα αλλά από το Κραν Μοντανά... Ένα ουϊσκάκι, όχι ποτήρι, μπουκαλάκι θα το χρειαστεί ο Healthy την Παρασκευή. Στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου μίλησαν ο Ηealthy αλλά και ο Νικολάτος. Για τι άλλο, για την δικαιοσύνη. Εντύπωση μου προκάλεσαν όσα βρήκε τη δύναμη να πει ο πρόεδρος του Ανωτάτου.

Ιδιαίτερα μου άρεσε η αυτοπεποίθησή του ότι «το Δικαστικό Σώμα παρά τα πλήγματα που δέχθηκε πρόσφατα, θα συνεχίσει με μεγαλύτερο μάλιστα ζήλο να επιτελεί την υψηλή αποστολή του για απονομή της δικαιοσύνης άνευ φόβου και πάθους, με εντιμότητα, αμεροληψία και ανεξαρτησία. Το καθήκον ενός έντιμου δικαστή είναι να εκτελεί τα δικαστικά του καθήκοντα με θάρρος και αξιοπρέπεια και να απονέμει δικαιοσύνη σε όλους, με βάση τους Νόμους και τη συνείδησή του». Αυτό το τελευταίο, “τη συνείδησή του” μου ακούστηκε λίγο σαν το μνήμα του αγίου Νεοφύτου. Ως η μαγική λεξούλα που όλα τα ενώνει, όλα τα αλλάζει, όλα τα εξαγνίζει, όλα τα ισοπεδώνει... Μετά τα όσα άκουσε τις τελευταίες εβδομάδες, δεν λέω ήταν άκρως τολμηρό να βγει και να μιλήσει για τη συνείδησή του.

Αφού περίμενα από στιγμή σε στιγμή να αρπάξει το μικρόφωνο ο Healthy και να αρχίσει να τραγουδά (λέμε τώρα) τη συνείδηση του αγαπημένου του Κώστα Χατζή. Το ξέρετε εκείνο το τραγούδι-γροθιά στο στομάχι του Κώστα Χατζή σε στίχους του Ηλία Λυμπερόπουλου; Που τελειώνει: “Δεν τα λέει μόνο σε μένα Όταν πάω να κοιμηθώ Τα λέει και σε εκείνον και σ’ αυτήν Μα σηκώνουμε τους ώμους Και της λέμε δεν βαριέσαι; Μήπως θα σώσω εγώ αυτόν τον κόσμο; Ένα μόνο που μας νοιάζει Είν’ το πορτοφόλι Τη συνείδησή μας στ’ άλλα ήσυχη την έχουμε όλοι” Ο Healthy συγκρατήθηκε και δεν άρπαξε το μικρόφωνο, έτσι ο Μύρωνας είπε και άλλα.

Όπως «οι βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου είναι ότι ουδείς είναι υπεράνω του Νόμου και ότι όλοι είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου. Αυτές τις αρχές εφαρμόζουν καθημερινά τα δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας» είπε και σημείωσε πως «η τρωθείσα εμπιστοσύνη του κοινού προς τη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, εξαιτίας των πρόσφατων γεγονότων, θα πρέπει να ανακτηθεί με πολύ κόπο και προσπάθεια». Πόσο δύσκολο είναι τελικά να ανακτήσεις αυτό που με τόση ευκολία χάνεται, έ; Ο πρόεδρος του Ανωτάτου ευχήθηκε «αυτό το θλιβερό γεγονός να αποτελέσει αφετηρία για περαιτέρω βελτίωση του δικαστικού μας συστήματος» και έριξε και το αρχαίο ρητό: «ουδέν κακόν αμιγές καλού».

Εν ολίγοις, μάλλον μας ήταν απαραίτητη αυτή η περιπέτεια. Μάλλον την χρειαζόμαστε και αν δεν υπήρχε ίσως θα έπρεπε να την είχαμε εφεύρει, αφού θα αναβαθμίσει τη δικαιοσύνη και θα μας πάρει ένα επίπεδο πιο πάνω. Και ο Healthy παρόμοια είπε αλλά με τον τρόπο του: “Η μεταρρύθμιση του συστήματος δικαιοσύνης είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Μέχρι το 2022 θα παραδοθεί ένα νέο σύστημα που θα κάνει όλους να νιώθουν περήφανοι”.

Υπονοώντας άραγε ότι μέχρι το 2022 αρκετοί του Ανώτατου θα έχουν αφυπηρετήσει και έτσι η μεταρρύθμιση θα επέλθει από μόνη της, με φυσικό, σχεδόν φυσιολογικό τρόπο;

ΚΟΥΪΖ: Σε ποιο κόμμα υπάρχει μεγάλη μουρμούρα για συγκεκριμένο υποψήφιο Ευρωβουλευτή; Αληθεύει ότι τα δύο επιχειρήματα που ακούστηκαν είναι ότι ο υποψήφιος “δεν τραβάει” και ότι “μπορεί και να διώχνει κόσμο”;

ΣΧΟΛΙΑ

Δηλαδή αυτή η συνάντηση την Παρασκευή κατ΄εσάς κύριε Ονασαγόρα γίνεται μόνο για τις εντυπώσεις??? Και όσοι θα πάνε στο προεδρικό πάνε μόνο για να κερδίσουν εντυπώσεις ο καθένας για πάρτι του ?? Αποκλείεται δηλαδή κάποιος από όλους να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί πραγματικά για το κυπριακό και τη διχοτόμηση που αχνοφαίνεται, αφού έχουμε οδηγήσει το πρόβλημα σε τέλμα?? Κάτι τέτοια γράφετε κι εσείς και κάποιοι άλλοι σαν κι εσάς και εμπεδώνετε στο λαό ότι όλοι έχουν δεχθεί τη διχοτόμηση και απλώς φωνάζουν για το θεαθήναι. Σε αυτό βέβαια συμβάλλει και η εσχάτως παράλειψη της πρότασης «Διζωνική Ομοσπονδία» από άρθρα, ομιλίες, δηλώσεις κλπ... Αλλά όπως και να έχει, δεν γίνεται να μπαίνουν όλοι στο ίδιο καζάνι. Κάποιοι ανησυχούν πραγματικά και διαχρονικά. Ψάξτε τους...

ΑΝΤΡΕΑΣ Χ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X