ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:28
 

#PoliticsBlog Ο νέος πριγκιπικός Γολγοθάς, ο πονηρός Φούλης και τα νεύρα του Άντρου

= ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μήπως η αλλαγή εδράνου από τον Μαρίνο Μουσιούττα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου εμφυλίου;

Η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα μου ανέφερε χθες πως τα δυσαρεστημένα στελέχη είναι αρκετά και έχουν φροντίσει να φθάσει η δυσαρέσκειά τους στον Νικόλα.
"Δεν είναι μόνο ο Μαρίνος, ο οποίος παρά τις φωνές που ακούστηκαν εξακολουθεί να λειτουργεί συντονισμένα. Υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι κάθε άλλο παρά ήρεμα κινούνται" μου ανέφερε και σημείωσε: "ο Γολγοθάς του Νικόλα part two τώρα αρχίζει".
Περισσότερα αύριο...

Στον Κωστάκη στέλνει το νόμο που ψήφισε η Βουλή για την 56η έδρα ο Νίκαρος. Όπως σχολίαζαν χθες βουλευτές, το πιθανότερο είναι μέχρι να δοθεί η γνωμάτευση του Κωστάκη, να οδηγηθεί το θέμα το Ανώτατο Δικαστήριο και να ληφθεί τελική απόφαση, η θητεία της παρούσας Βουλής θα εκπνεύσει. "Μάλλον θα την βγάλουμε με 55 αντί για 56 βουλευτές" σχολίασε ένας βουλευτής διερωτώμενος: "εάν δεν μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας σε αυτό πώς θα τα βρούμε στα πιο σημαντικά;"
 
Πάντως η ψήφιση του νόμου, που έγινε χωρίς εκπλήξεις για το αποτέλεσμα, δεν ήταν χωρίς απρόοπτα. Ο Άντρος Κυπριανού θύμωσε που ο Φούλης δεν έκανε ομιλία για να του δοθεί η δυνατότητα να απαντήσει. Όταν ο Φούλης δήλωσε πως θέλει να είναι ο τελευταίος ομιλητής, ο Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Άντρος Κυπριανού ζήτησαν να πρωτολογήσει ο Φούλης για να του απαντήσουν και στη συνέχεια να δευτερολογήσει. Όταν ο λόγος δόθηκε στον πονηρό Πάφιο αυτός ανέφερε εντελώς ψυχρά και λακωνικά: "ακούσαμε, δεν έχουμε μεταπεισθεί και ο ΔΗΣΥ θα καταψηφίσει".
 
Η οργή του Άντρου θύμισε λίγο Τράμπ. Κατηγόρησε τον Φούλη για εμπαιγμό της Βουλής και κουτοπονηριές. Ζήτησε μάλιστα από τον Συλλούρη να διαφυλάξει το κύρος του σώματος.
 
Ο Φούλης όμως επανήλθε με την γνωστή ηρεμία του διερωτώμενος: "Γιατί αυτή η ένταση; τα είπαμε δεκάδες φορές, ούτε να πρωτολογήσω, ούτε να δευτερολογήσω θέλω".
Και κάπως έτσι τους αποστόμωσε...

Μόνο 1800 ευρώ μισθό λαμβάνει ο Δώρος Πολυκάρπου, ο αμφιλεγόμενος Εκτελεστικός Διευθυντής της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ). Αυτά ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του υποστηρίζοντας πως δέχεται οργανωμένες επιθέσεις. Στη συνέντευξή του απάντησε και εκ μέρους της συζύγου του για τα όσα καταλογίζει ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις περί προνομιακής μεταχείρισης και πληρωμών μισού εκατομμυρίου ευρώ από την Λήδα Κουρσουμπά.

Εγώ πάντως δεν ξέρω πολλούς που εργάζονται ως... εθελοντές με τέτοιο μισθό, χωρίς κανένα έλεγχο σε ωράριο και κατά πόσον εκτελούν και δεύτερη εργασία.
Έψαξα και στην ιστοσελίδα της ΚΙΣΑ να βρω τους οικονομικούς λογαριασμούς της οργάνωσης, μια που ο Πολυκάρπου υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία ότι αυτά βρίσκονται αναρτημένα. Βρήκα στοιχεία μόνο για το 2014 και το 2015 χωρίς τα έξοδα να είναι ξεκάθαρα. Οι μισθοί για το 2015 ανέρχονταν στις 77,569 ευρώ από σύνολο εξόδων 153,697 ευρώ. Μα πόσοι δουλεύουν, εθελοντικά πάντα, σ' αυτή την οργάνωση; Μήπως λαμβάνουν και κάποια επιδόματα εκτός από το μισθό;

Μεταξύ των εξόδων του 2015 υπάρχει και ένα μεγάλο ποσό 50,590 ευρώ ως δαπάνες για σχέδια που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και άλλα σχέδια, χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες...
Αν δεν χρηματοδοτούνταν πόσο θα στοίχιζαν στην οργάνωση;


--------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Την ίδια ώρα, μερίδα κόσμου που θέλει να κατευνάσει τις ανησυχίες περί αύξησης των τιμών -όπως το Υπουργείο- ...»
YIANNOULIS  |  14:15

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Το Κράτος, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ στους πολίτες !!! ΠΑΝΤΑ πέρνει, πέρνει ΠΕΡΝΕΙ !!!!!!!»
YIANNOULIS  |  14:02

Δημοψήφισμα ΠΣΕΜ για ολοήμερη αποχή

«Γιατί θα πρέπει να συνεχίζουμε να βασανίζουμε τα παιδιά μας με εξετάσεις; Στα Δημοτικά τις έχουμε σταματήσει ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  12:46

#PoliticsBlog Οι χρυσές συμβουλές των χρυσών συμβούλων και ο τραυματισμός Γεάδη

«Πληρώνουμε 103 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για 2 μόνο συμβούλους του κ.Χριστοδουλίδη. Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ...»
Rikkos  |  12:41

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X