ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρωτάθλημα σε καιρό πανδημίας

Του Γιώργου Λογίδη

Του Γιώργου Λογίδη

Μακάρι γρήγορα το σκηνικό να αλλάξει, ευχή όλων τα τελευταία μαζεμένα κρούσματα κορωνοϊού στο ποδόσφαιρο και τα προβλήματα που αυτά δημιούργησαν να ήταν η κορύφωση και όχι η αρχή, πιο ρεαλιστικό, ωστόσο, μοιάζει το ενδεχόμενο έτσι να παραμείνει το σκηνικό για σημαντικό χρονικό διάστημα. Πιο απλά, καθόλου παράξενο, μάλλον πιο κοντά στο φυσιολογικό, η πανδημία να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και πολύ περισσότερο στην τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος.

Μέχρι τώρα, αστάθμητοι παράγοντες που μπορούσαν να επηρεάσουν την προσπάθεια κάποιων ομάδων ήταν οι τραυματισμοί, οι τιμωρίες κάποιων ποδοσφαιριστών, ίσως και κάποιες αποχωρήσεις. Προσθέτουμε πλέον και τις απώλειες που μπορεί να προκύψουν από θετικά αποτελέσματα διαγνωστικών ελέγχων για covid-19. Ακόμη και η αναβολή ενός αγώνα και η διεξαγωγή του σε μεταγενέστερο στάδιο, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική. Τύχη, ατυχία, συγκυρία ή λάθη στη διαχείριση των θεμάτων πανδημίας και των μέτρων προστασίας; Ότι και να ισχύει, για το επόμενο διάστημα, ο κορωνοϊός θα αποτελεί μέρος του παιγνιδιού. Μέρος του παιγνιδιού και το πρωτόκολλο της ΚΟΠ, σε σχέση με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε καιρό πανδημίας. Ένα πρωτόκολλο το οποίο συντάχθηκε, εγκρίθηκε και υιοθετήθηκε απ’ όλους, χωρίς την παραμικρή αντίδραση, σχεδόν ταυτόχρονα, ωστόσο, με την αναγκαστική ενεργοποίησή του, κάποιοι το αμφισβήτησαν. Ότι ποτέ στο κυπριακό ποδόσφαιρο και σε θέματα σημαντικά δεν λειτουργούμε προληπτικά, κανένα δεν εκπλήσσει. Ούτε και το γεγονός πως σπάνια προκύπτει ομοφωνία απόψεων.

Απ’ εκεί και πέρα, αν το πρωτόκολλο διαπιστωθεί πως χρήζει αλλαγών ή διαφοροποιήσεων, αυτό δεν μπορεί να γίνει με το πρωτάθλημα σε εξέλιξη και από τη στιγμή που έχουν ήδη παρθεί κάποιες αποφάσεις στη βάση των προνοιών του πρωτοκόλλου αυτού. Ούτε θέμα αναβολής αγωνιστικών μπορεί εύκολα να τεθεί, σε περιπτώσεις εντοπισμού πολλών κρουσμάτων σε κάποιες ομάδες, από τη στιγμή που ομάδες αγωνίστηκαν με σημαντικές απουσίες παικτών τους και άλλες αναγκάστηκαν να αιτηθούν αναβολή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο αγωνιστικό τους πρόγραμμα το επόμενο διάστημα.

Υπάρχουν και αυτά που μπορεί να διαφοροποιηθούν και να βοηθήσουν τις ομάδες. Όπως πρόνοιες για το δικαίωμα συμμετοχής παικτών σε αγώνες που αναβάλλονται για λόγους ανωτέρας βίας, όπως μια πανδημία. Ίσως και άλλα. Θέληση να υπάρχει και καλή πρόθεση μεταξύ των ομάδων για συνεργασία. Πράγματα άγνωστα όμως στο κυπριακό ποδόσφαιρο. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιώργου Λογίδη

Αρθρογραφία: Τελευταία Ενημέρωση