ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η TV... κάνει κουμάντο

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Κατ’ αρχάς μας μπέρδεψαν. Ο ένας ζήταγε την παραίτηση του Κουτσοκούμνη, ο άλλος την αλλαγή διεξαγωγής πρωταθλήματος, ο παράλλος διατυμπάνιζε πόσο ισχυρός είναι μέσα στην ΚΟΠ και πάει λέγοντας. Γενικά ο καθένας το μακρύ και το κοντό του.

Και τελικά διαπιστώσαμε ότι όλη αυτή η πολεμική που ξεκίνησαν οι πρόεδροι των μικρών ομάδων σχετίζεται με τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Τα οποία τηλεοπτικά δικαιώματα αποτελούν σχεδόν τη μοναδική πηγή εσόδων των περισσοτέρων σωματείων έτσι όπως κατάντησαν το ποδόσφαιρο.

Οι χορηγοί το έχουν απαξιώσει, τα εισιτήρια που κόβει ο κόσμος έχουν μειωθεί στο ελάχιστο… τι άλλο έχει απομείνει πέρα από την TV;

Τώρα να μου πεις και το στοίχημα ήταν μια τέτοια πηγή αλλά με την ΚΟΠ να συμπορεύεται με τις διαταγές της ΟΥΕΦΑ για πάταξη του φαινομένου, τους κόπηκε η άτυπη «χορηγία».

Το μπλοκ των ομάδων της ΚΟΠ TV, παραχωρώντας τα δικαιώματά τους στην Ομοσπονδία διαπίστωσαν εκ των υστέρων ότι είναι δέσμιοί της.

Πριν από λίγο καιρό ο Καραβίδας αποκάλυψε τη διαφορά που έχει η ομάδα του με την Ομοσπονδία, ενώ η ΑΕΖ διά του προέδρου της επίσης έκανε λόγο για αποκοπή δόσης των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων λόγω τιμωρίας.

Γενικώς δείχνουν δυσφορία ως προς τη σχέση που έχουν με τον βασικό χορηγό τους που τυγχάνει να είναι κιόλας η ίδια η Ομοσπονδία. Στην Κύπρο είμαστε όλα μπορούν να συμβούν.

Τώρα πια ζητούν την ανεξαρτητοποίησή τους από την Ομοσπονδία μήπως και καταφέρουν να πάρουν κάτι περισσότερο. Γιατί με τις πηγές εσόδων να έχουν εξαφανιστεί όλοι πια γνωρίζουν ότι τίθεται ακόμη και το θέμα επιβίωσης τους.

Το θέμα πια είναι πώς θα αντιδράσει η Ομοσπονδία και ο πρόεδρός της. Δύσκολα όμως θα πάει κόντρα σ’ αυτούς, αφού για χρόνια διατηρείται μια άτυπη συνεργασία. Μια σχέση πάρε-δώσε, προκειμένου ο καθένας να αποκομίζει οφέλη. Δύσκολα πάντως οι μικροί δεν θα περάσουν αυτό που θέλουν. Άλλωστε, αυτοί για χρόνια διοικούν το άθλημα… όπως και η τηλεόραση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X