ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Μωυσής… θέλει βοήθεια

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Και όμως, όσοι βρίσκονται κοντά δεν ένιωσαν έκπληξη από την αντίδραση Τάμαρι και το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε. Μέχρι στιγμής όλα κρύβονταν γύρω από τη κακή έως και μέτρια απόδοσή του στη φετινή σεζόν. Επί τούτου, η εξήγηση που δινόταν είχε να κάνει κυρίως με την σωματική κόπωση ή ακόμη λόγω των συνεχόμενων παιγνιδιών που δίνει με ΑΠΟΕΛ και εθνική ομάδα.

Πάνω σ’ αυτό το θέμα μπορεί να ειπωθούν πολλά, τον τελευταίο όμως λόγο έχουν όλοι όσοι ασχολούνται με την φυσική κατάσταση και γενικότερα τη σωματική συντήρηση των ποδοσφαιριστών. Δυστυχώς για τον ΑΠΟΕΛ και πολύ περισσότερο για τον παίκτη, μπήκε στην εξίσωση μια άλλη διάσταση που δεν άπτεται… τουλάχιστον της ιατρικής. Στο όλο στόρι, προστίθεται και η ψυχολογική διάσταση που ενδεχομένως να είναι πολύ πιο δύσκολη καθότι έχει να κάνει με τη συμπεριφορά και γενικότερα την αντίληψη του παίκτη. Τόσο για το πως είναι μέλος της ομάδας αλλά κυρίως ως άτομο. Πολλοί ήταν αυτοί που γνώριζαν ότι ο Ιορδανός περνάει διάφορα ζόρια μέσα από την εμπειρία του που ξεκίνησε από πέρσι.

Στα 22 του χρόνια και ενώ πέρσι έμοιαζε εσώκλειστος στον ποδοσφαιρικό μικρόκοσμο της Ιορδανίας, βρέθηκε ν’ αντιμετωπίζει τον Άγιαξ

Από την Ιορδανία, μια χώρα που ο τρόπος ζωής διαφέρει κατά πολύ από την Κύπρο και πολύ περισσότερο την Ευρώπη, ο νεαρός δοκιμάζεται σε μια νέα σελίδα, όχι της καριέρας του αλλά και της προσωπικής του ζωής. Αυτή, ακριβώς, η μάλλον ανώμαλη μετάβαση, γίνεται πολύ πιο έντονη αν λάβει κανείς υπόψη ότι λόγω της αξίας του, έγινε το επίκεντρο της ομάδας και γενικότερα όλων όσοι περιβάλλουν την μπίζινα του ποδοσφαίρου. Μάνατζερ, προπονητές, παράγοντες, ίσως ακόμη και πρόσωπα εκτός του αθλήματος να έχουν δελεαστεί από τη λάμψη που προσφέρει η παρουσία του εντός ίσως και εκτός γηπέδων. Η ουσία του θέματος με τον Τάμαρι έχει να κάνει αποκλειστικά με το πώς θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, όχι μόνο της καριέρας του αλλά γενικότερα της ζωής του.

Στα 22 του χρόνια και ενώ πέρσι έμοιαζε εσώκλειστος στον ποδοσφαιρικό μικρόκοσμο της Ιορδανίας, βρέθηκε ν’ αντιμετωπίζει τον Άγιαξ έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι μια μέρα μπορεί και να παίζει στο Άμστερνταμ. Η υπερβολή γύρω από τ’ όνομά του, οι φήμες, οι παράλογες αξιολογήσεις έχουν δημιουργήσει μια πλάνη γύρω από τον Μούσα, που μάλλον δείχνει ότι δεν μπορεί να τη διαχειριστεί. Και στην Κύπρο της «αππομάρας», όπου και ο ανίκανος ή άσχετος μεγαλοποιεί πράγματα και καταστάσεις, δεν είναι εύκολο για τον Μωυσή να παραμείνει σταθερός σε μια υγιή βάση. Και επ’ αυτού θέλει βοήθεια… και αγάπη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X