ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:16
 

Σπανίζει του Χατζηλούκα

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Η ιστορική νίκη πάνω σε μια τεράστια ομάδα όπως είναι η Σεβίλλη δεν είναι αποκλειστικά δική του. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να ήταν νοουμένου ότι εργάστηκε στο Pari Match Αρχάγγελος μόλις ένα τριήμερο. Όποιος θεωρεί το αντίθετο απλά δεν καταλαβαίνει από ποδόσφαιρο και καλά θα ήταν να συνεχίσει να διαβάζει το Χάρυ Πότερ που κρατάει μαγικά ραβδιά και μεταμορφώνει τον γάτο σε χρυσόψαρο. Οκ, κάποια πράγματα μπορεί ν’ αλλάξουν όπως η ψυχολογία, το πουσάρισμα κάποιων παικτών… γενικώς όντως μπαίνει φρέσκος αέρας στα αποδυτήρια από κει και πέρα όμως, η ομάδα δεν είναι δική του, ούτε και έχει το μαγικό ραβδί που έχει μαθητευόμενος μάγος στις ταινίες του.

Ο ιστορικός πάντως του μέλλοντος θα καταγράψει ότι κυπριακή ομάδα, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε ενός τεράστιου κλαμπ της Ισπανίας με προπονητή στον πάγκο τον Λούκα Χατζηλούκα. Το σπουδαίο όμως με τον Παφίτη προπονητή δεν είναι ούτε οι ικανότητες του στην προπονητική, ούτε και η νίκη πάνω στη Σεβίλλη, ούτε ίσως και αυτά που έκανε ως ποδοσφαιριστής. Το μέγα επίτευγμα του, έχει να κάνει με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα τελευταία γεγονότα έτσι όπως προέκυψαν στη ζωή του όχι μονάχα την επαγγελματική αλλά την προσωπική.

Το σπουδαίο όμως με τον Παφίτη προπονητή δεν είναι ούτε οι ικανότητες του στην προπονητική, ούτε και η νίκη πάνω στη Σεβίλλη

Σε μια χώρα που ο καθένας ψάχνει την αρπαχτή, την εξουσία, τη βελτίωση της προσωπικής του εικόνας και το οικονομικό κέρδος, ο Χατζηλούκας επέλεξε να υπερασπιστεί τον ίδιο του εαυτό, την προσωπική του υγεία και κατ’ επέκταση την ομάδα. Η απόφαση του να μην συνεχίσει ως πρώτος προπονητής σε περίπτωση που θα του ζητούσαν από τον ΑΠΟΕΛ, είναι μια απόφαση που σπανίζει στην Κύπρο καθώς η πλειοψηφία των επαγγελματικών δύσκολα θα απέρριπταν μια τέτοια ευκαιρία. Ο ίδιος προς τιμή του επέλεξε ν’ αφήσει στην άκρη την ματαιοδοξία που ταλαιπωρεί σχεδόν όλους μας στο νησί και έκρινε τι θα ήταν κυρίως καλό γι’ αυτόν άρα και την ομάδα την οποία θα βοηθήσει από άλλο πόστο.

Πόσες φορές τούτος ο τόπος δεινοπάθησε από τους αριβίστες, από την ματαιοδοξία και κυρίως από την έλλειψη αυτογνωσίας που ο έχει ο καθένας μ’ αποτέλεσμα η κοινωνία ολοένα και να δεινοπαθεί. Αν μη τι άλλο, όλα αυτά που περνάμε σα μαρτύριο όλοι εμείς, δεν θα το περάσει ο ΑΠΟΕΛ με τον Χατζηλούκα, αντιθέτως θα έχει έναν άνθρωπο στις τάξεις του που αποδεικνύει ότι διαθέτει το γνώθι σαυτόν. Και στην Κύπρο, σπανίζει και μάλιστα πολύ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X