ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σπανίζει του Χατζηλούκα

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Η ιστορική νίκη πάνω σε μια τεράστια ομάδα όπως είναι η Σεβίλλη δεν είναι αποκλειστικά δική του. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να ήταν νοουμένου ότι εργάστηκε στο Pari Match Αρχάγγελος μόλις ένα τριήμερο. Όποιος θεωρεί το αντίθετο απλά δεν καταλαβαίνει από ποδόσφαιρο και καλά θα ήταν να συνεχίσει να διαβάζει το Χάρυ Πότερ που κρατάει μαγικά ραβδιά και μεταμορφώνει τον γάτο σε χρυσόψαρο. Οκ, κάποια πράγματα μπορεί ν’ αλλάξουν όπως η ψυχολογία, το πουσάρισμα κάποιων παικτών… γενικώς όντως μπαίνει φρέσκος αέρας στα αποδυτήρια από κει και πέρα όμως, η ομάδα δεν είναι δική του, ούτε και έχει το μαγικό ραβδί που έχει μαθητευόμενος μάγος στις ταινίες του.

Ο ιστορικός πάντως του μέλλοντος θα καταγράψει ότι κυπριακή ομάδα, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε ενός τεράστιου κλαμπ της Ισπανίας με προπονητή στον πάγκο τον Λούκα Χατζηλούκα. Το σπουδαίο όμως με τον Παφίτη προπονητή δεν είναι ούτε οι ικανότητες του στην προπονητική, ούτε και η νίκη πάνω στη Σεβίλλη, ούτε ίσως και αυτά που έκανε ως ποδοσφαιριστής. Το μέγα επίτευγμα του, έχει να κάνει με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα τελευταία γεγονότα έτσι όπως προέκυψαν στη ζωή του όχι μονάχα την επαγγελματική αλλά την προσωπική.

Το σπουδαίο όμως με τον Παφίτη προπονητή δεν είναι ούτε οι ικανότητες του στην προπονητική, ούτε και η νίκη πάνω στη Σεβίλλη

Σε μια χώρα που ο καθένας ψάχνει την αρπαχτή, την εξουσία, τη βελτίωση της προσωπικής του εικόνας και το οικονομικό κέρδος, ο Χατζηλούκας επέλεξε να υπερασπιστεί τον ίδιο του εαυτό, την προσωπική του υγεία και κατ’ επέκταση την ομάδα. Η απόφαση του να μην συνεχίσει ως πρώτος προπονητής σε περίπτωση που θα του ζητούσαν από τον ΑΠΟΕΛ, είναι μια απόφαση που σπανίζει στην Κύπρο καθώς η πλειοψηφία των επαγγελματικών δύσκολα θα απέρριπταν μια τέτοια ευκαιρία. Ο ίδιος προς τιμή του επέλεξε ν’ αφήσει στην άκρη την ματαιοδοξία που ταλαιπωρεί σχεδόν όλους μας στο νησί και έκρινε τι θα ήταν κυρίως καλό γι’ αυτόν άρα και την ομάδα την οποία θα βοηθήσει από άλλο πόστο.

Πόσες φορές τούτος ο τόπος δεινοπάθησε από τους αριβίστες, από την ματαιοδοξία και κυρίως από την έλλειψη αυτογνωσίας που ο έχει ο καθένας μ’ αποτέλεσμα η κοινωνία ολοένα και να δεινοπαθεί. Αν μη τι άλλο, όλα αυτά που περνάμε σα μαρτύριο όλοι εμείς, δεν θα το περάσει ο ΑΠΟΕΛ με τον Χατζηλούκα, αντιθέτως θα έχει έναν άνθρωπο στις τάξεις του που αποδεικνύει ότι διαθέτει το γνώθι σαυτόν. Και στην Κύπρο, σπανίζει και μάλιστα πολύ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X